Soha nincs visszataps a meghökkentő koncerten
Bár legtöbbünknek a zöldség szóról elsősorban ehető növények, zöldségleves, saláta, esetleg egy jobb fajta vegetáriánus menü jut eszünkbe, nem mindenki van ezzel így. Legfőképpen Olaszországban nem, ahol bár meglehetősen nagy kultusza van a zöldségevésnek, sokan vannak, akik étkezés helyett mégis inkább zenélésre használják őket.
Olaszország az a hely, ahol szinte minden levélből salátát, minden „fűszálból” fűszert készítenek. Ahol nem meglepő, ha egy nyugdíjas a park közepén hajlongva szedi össze a vacsorához valót. Ahol közkedvelt eledelnek számít a „rucola”, de ugyanakkor nem ismerik a fehérrépát, sem pedig a karalábét.
Komoly és modern„Zöldségországban” pedig nem csak a menü zöldség, hanem bizony a zenekar is. Vagyis pontosabban egy 9 tagú osztrák nemzetiségű zenekarról van szó, akik tökkel, krumplival, sárgarépával, cukkinivel és articsókával kreálnak fülbemászó dallamokat. Komolyat és modernt egyaránt. Az együttes tagjai hangszereiket koncertjeik napján frissen szerzik be a helyi piacról, ugyanis zenélni csak friss és ropogós zöldséggel lehet. Ami kifúrható, fújható, reszelhető, üthető és pengethető. Ezekből a friss zöldségekből állnak össze szépen lassan Mozart, Vivaldi zenéi, valamint a legkülönfélébb underground dallamok.
Nincs visszatapsA zenekar évente olasz koncertkörútra indul, és a zöldségillatú koncertek végére minden alkalommal csutkák, reszelékek, levelek és egyéb zöldségmaradványok borítják környezetüket. Bár a visszatapsolás és a ráadás – a hangszerek agresszív amortizációja miatt - elképzelhetetlen, közönségét a zenekar minden alkalommal egy, az elzenélt zöldségekből főzött ízletes levessel kárpótolja.
- SÁ -
[2007.01.06.]