2024. június 26. | szerda | János, Pál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Tánchirek
Völgyi Attila - tanckepek.hu
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Apassionata Extra
[2006. december 16.
szombat 20:00]
Apassionata Extra
[2006. december 17.
vasárnap 15:00]

Képernyőn a különleges lovasshow

Január hetedikén sugározza a Magyar Televízió az Apassionata Extra című karácsonyi showműsor összefoglalóját. Tánc, lósport, és a nyeregbe született magyarság történelme egy rendhagyó színpadra alkalmazva.

Az ünnepek alkalmából különös show kovácsolta egységbe a magyar lovas élet legkülönfélébb területeinek képviselőit a magyar hagyományokat táncnyelven feldolgozó Experidance társulattal. Nehéz lenne megmondani, hogy a koprodukció végeredményeként a táncosok dolgoztak rengeteg lovas statisztával, vagy inkább a lovasoknak statisztált a tánckar. A Papp László Budapest Sportaréna küzdőterét kitöltő lovas produkció viszont minden kétséget kizáróan egyedülálló, és minden ízében magyar.

Az Aréna küzdőterére szórt homokon póniktól telivérekig, és különféle korokhoz hű fogatokig más más időszakokat idéző lovak és a sportéletből ismert lovasaik léptek fel. A négylábúak, és kétlábúak egyaránt ügetnek, és táncolnak a showműsorban. Egy hatalmas vetített háttér előtt elevenedbek meg a honfoglalás előtti időktől a római, tőrök, és világháborús küzdelmek, amit a jelenkort képviselő "fogatverseny" zár a világbajnok Lázár testvérek előadásában.

Az Experidance huszonnégy fős tánckara mellett jelentős részt vállalt a műsor sikeréből Kassai Lajos lovas íjász, Sasvári Sándor színész, Balog D Menyhért és nemzetközi sikerű kaszkadőr lovas színháza, valammint Lezsák Levente kaszkadőr is. Az ötszörös világbajnok Lázár Zoltán, és hatszoros világbajnok Lázár Vilmos fogathajtók, Borsó Ágnes és Borsó Dorottya műlovarnők, Dallos Zsófia díjlovaglók, és Dallos Gyula, a lósport örökös bajnoka. , A póni hajtó, és Guiness rekorder Mészáros gyerekek, apró lovaikkal, valamint Koltai Polett dámalovas, Pénzes Gábor huszár, a hortobányi csikósok, és a Magyar Köztársaság Nemzeti Lovas Díszegysége.

A december 16-17-én bemutatott műsorról a Magyar Televízió most január 7-én, 15 órakor közöl háromnegyed órás összefoglalót, hogy azok is megismerkedhessenek a rendhagyó előadással, akiknek élőben nem volt módjuk jelen lenni a Sportaréna tízezer fős lelátóján.

Forrás: Völgyi Attila - tanckepek.hu

[2007.01.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.20.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
2024.06.11., a nap, amikor a Winger zenekar...

Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
Június 5-én adta Budapesten régóta várt és...

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
beszámolók még