2024. június 26. | szerda | János, Pál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Kérdezd DJ Szatmárit
Kapcsolatok
DJ Szatmári

Egyre több magyar dal a klubslágerek között

Put Your Hands Up For Detroit, Rock This Party, Hidd el, Mondd és Groove It `06 került a népszerű dancedalok tartalmazó lista élére. Fedde le Grand és Bob Sinclair slágere mellett örömteli, hogy Erős vs Spigiboy, DJ Szatmári és DJ Páz révén magyar felvételek is a bulizók kedvencei közé tartoznak.

- A DJ-k által a Magyar Lemezlovas Egyesületen keresztül a Mahaszhoz eljuttatott, 10-es heti playlist-ek alapján áll össze a Dance Top 40 lista - kezdi lapunk tájékoztatását a Jeszenszky Zsolt, a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének sajtószóvivője.
- Összesen 100 DJ vesz részt az összeállításban, de egy adott héten ennek a számnak körülbelül a fele az, aki ténylegesen el is küldi a listáját: van, aki teljesen rendszeres és megbízható, s vannak, akik hébe-hóba küldenek csak listát. Értelemszerűen a 10-es listák első helyezettjei 10 pontot kapnak, a második 9-et, és így tovább, és az egyes dalokhoz tartozó összpontszámok alapján áll össze a legjobb 40.

Érzik a közönséget

Jeszenszky szerint a hazai dalok nagy sikere annak köszönhető, hogy egyre több lemezlovas készít saját zenéket, és ezeket a felvételeket az ismert kollegáik rengeteget pörgetik.
- Az adott DJ-k népszerűsége attól is függ, hogyan fogadja a közönség a zenét, amit játszanak. Mivel a partifelelősök jelentős része - nagyon helyesen - egymás sikerét, érvényesülését is segíti; sokat forgatják egymás munkáit is, így a törzsközönségük nagyon hamar "rákattan" ezekre a dalokra. Ráadásul az aktív DJ-k "érzik a közönséget" tudják, hogy mit szeretnek, így saját számaik kifejezetten a diszkók, klubok számára készülnek. Nem véletlen, hogy ebben a környezetben népszerűvé is válnak.

Kíváncsiak lettünk volna, hogy értékeli a szóvivő a listát, de ő erre nem vállalkozott.
- Nem tisztem a lista értékelése vagy minősítése, de hangsúlyozom: nagyon örömteli dolognak tartom, hogy a DJ-k segítik egymást, nem pedig egymás rovására próbálnak érvényesülni, ahogy az sajnos sok esetben még mindig jellemző. Örülök, hogy egyre több DJ készít saját zenét. Elvégre ez a hosszútávú siker egyik legjobb módja: ha megnézzük, a neves külföldi lemezlovasok is attól sikeresek, mert saját dalaik, remixeik nagy népszerűséget érnek el. Erre a lemezek sima egymás után "pakolgatása" önmagában sohasem lenne képes.

Jól sikerült

- A dal elkészültekor éreztem, hogy jól sikerült, de azt nem gondoltam, hogy ennyire bejön a közönségnek. Ráadásul a rádiók is jól fogadták a „Mondd”-ot, sőt hamarosan a klip is elkészül a dalhoz
- mondta DJ Szatmári, aki hozzátette, hogy a szerzemény sikere elsősorban őszinte, tiszta dallamainak és érzelmes szövegvilágának köszönhető.

- Bíró Zsolt -
fotó: beats.hu

[2007.01.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.20.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
2024.06.11., a nap, amikor a Winger zenekar...

Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
Június 5-én adta Budapesten régóta várt és...

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
beszámolók még