2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Dancehall.hu
Kapcsolatok
Love Alliance Sound System
Irie Maffia
Legnépszerűbb csengőhangok

Szövetség a reggae zenéért

A Love Alliance Magyarország első, eredeti jamaikai mintákra építkező zenekara. Nemcsak zenéléssel foglalkoznak: minden energiájukat a reggae és a dancehall zene magyarországi népszerűsítésére fordítják. Állandó heti rádióműsort készítenek a Tilos rádióban, részt vesznek a dancehall.hu működtetésében, reggae-bulikat szerveznek és üzemeltetik a Selekta-shopot, ezzel is segítve a jamaikai lemezekekhez való hozzáférését piciny hazánkban.

A szövetség létrejötte

A Love Alliance 2000-ben alakult, miután Bosi (Boskovics Gábor) hazaköltözött Hamburgból és egy budapesti klubban elindította a "Secret lovers lounge"-ot, ahol hétről hétre pakolta a reggae lemezeket. Itt ismerkedett meg a Tilos Rádió reggae-felelősével Mr. Skunk-kal, körülbelül erre az időszakra tehető a Love Alliance megalakulása. 2001-ben csatlakozott hozzájuk Caspar, aki a lemezjátszó mellett a mikrofonnal is jó barátságban volt.

A csapatnál ez idő tájt megfordult MC Ally, a dominikai MC Snakey és az azóta ismertté vált ghanai-magyar énekesnő MC Sena is. 2001-ben Dj Mangóval közreműködve elindultak a Gimmeshot-bulik, a reggae és a hiphop egymásra találása jegyében.

A következő év a Love Alliance csúcsidőszakának számít, akkor került a csapatba Kemon: számos bulira került sor a Bosi-Caspar-Kemon felállásban, aminek Caspar külföldre költözése vetett véget.

2003-ban Dr. Dermot és Jumurjack érkezett a Love Alliance-ba. Ekkor kezdődött el a Trafóban rendezett "Dancehall Fever", és megkezdte heti adását a "Tune in", amely mára a Tilos rádió leghallgatottabb adása lett.

2004 végén szakmai viták miatt újabb változások: Dermot és Jumurjack megalapította az Irie Maffiát. A helyükre kezdetben különböző DJ-ket hívtak, majd 2005-ben Krama és Biggiebwoy belépésével és MC Kemon állandó vendégszereplésével kialakult a jelenlegi felállás.

Mindent a reggae-ért

A Love Alliance a legaktívabb hazai reggae-buli szervezőnek számít. Számos nemzetközi fellépő és soundsystem magyarországi vendégszereplése nekik köszönhető. A csapat szívesen látott vendégei a legkülönbözőbb kluboknak, partyknak és fesztiváloknak, nemcsak országszerte, hanem a magyar határokon túl is.

A soundsystem évek óta aktív résztvevője a legkülönbözőbb szolidaritási és politikai megmozdulásoknak, demonstrációknak is: így számos háború-ellenes, környezetvédő, vagy marihuána-legalizálást sürgető rendezvénynek állandó résztvevői.

A Love Alliance-ot a reggae zene szeretete teszi azzá ami. A bulikon mindig remek a hangulat, ennek titka a kiváló mixtechnika, a közönséggel való állandó kapcsolattartás, a jól elhelyezett ritmusváltások... stb. Így nem csoda, hogy a partyk 4-6 órán keresztül is a „legmagasabb lángon lobognak”.

Elítélnek mindennemű agresszivitást, partijaikon elsősorban a dance-en és az önfeledt szórakozáson van a hangsúly. Műsoraikban szerepet kap a teljes jamaicai zenetörténelem, a foundation-től kezdve a roots-on át a legaktuálisabb dancehall-ig.

-„A Love Alliance egy szövetség, melyet a szeretet tart össze és tesz feltartóztathatatlanná. Szövetség a reggae zenéért, a pozitív gondolatokért, az emberekért. Ez a cél vezérel minket.

-nagymester-

[2007.01.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még