2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rockzenészek a Rockinformért
Magyar etno-rock ünnep decemberben
Kapcsolódó Kiadványok
Kormorán: A Napba öltözött leány
Kormorán: Harminc év legjobb dalai - Best of Kormorán
Kapcsolatok
Kormorán

Best of etno rock - Szulák, Benkő és Koltay egy lemezen

A 30 esztendő óta hungarikumnak tekinthető Kormorán együttesnek az elmúlt éve nem akármilyennek bizonyult, de 2007 is jól indul a Koltay Gergely vezette etno-rock zenekar számára.

2006-ban a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében Koltayék átvehették a „Magyar Örökség” díjat, amely kinyilvánítja, hogy a zenekar dalai a nemzeti kulturális örökség részét képezik. Emlékezetes, hogy 1996-ban Demjén Ferenc vitte sikerre a Kormorán Kell még egy szó című szerzeményét, amelyet tíz év múlva a Kozmix zenekar dolgozott fel, a listák elejére ugorva a dallal. Még júniusban az erdélyi Csíksomlyón 150 ezer ember előtt bemutatták az együttes A Napba öltözött leány című rockoperáját.

December 9-én Puskás Ferenc Stadionbéli búcsúztatásán a Kormorán is színpadra lépett, az ő muzsikájuk alatt helyezték ágyútalpra Öcsi bácsi koporsóját. A zenekar december 23-án pedig nagyszabású és teltházas koncertet adott a budapesti Körcsarnokban „30 év 30 dalban…” címmel.

A Hungaroton által kiadott Best of Kormorán novembertől kapható, és egy hónap alatt aranylemez lett belőle. Két korábbi albumuk, A forrás felé és A lovak álma is 2006-ra arany, illetve platina színűvé érett. S bár hivatalosan még nem jelentették be, de immár tudni lehet: januártól fél tucatnyi, a 2000-es években kiadott Kormorán lemez már platinában pompázik.

Koltay Gergőék legújabb sikerszériáján felbuzdulva nagy kiadók döntöttek úgy, hogy februárban újra piacra dobnak két régebbi albumot. Az először 1994-ben napvilágot látott Szerelemből szerelembe című Kormorán-filmzenét az Universal Records jelenteti meg; a lemez érdekessége, hogy azon – mások mellett – Keresztes Ildikó, Bayer Friderika, Papadimitriu Athina, Farkasinszky Edit és Forgács Péter is énekel. A másik CD-t a Magneoton adja ki: a Titkos szeretők eredetileg ’99-ben jött ki, Szulák Andrea, Benkő Péter és Koltay Gergely közös munkájaként.

Március elejétől kapható a decemberi Körcsarnokbeli koncert DVD változata, s a filmet még abban a hónapban kétszer egy órában leadja a Duna Televízió.

A Kormorán január 13-án teltház előtt koncertezett Szombathelyen; a csapat legközelebb február 3-án az Erzsébetvárosi Színházban muzsikál, 9-én pedig a szlovákiai Révkomárom városában a VMK-ban tiszteleg két dallal a Magyarock Társulat öt éves évfordulójára szervezett gálaműsor keretében.

(K)

[2007.02.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még