2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
European Mantra
Vernon Reid
Masque
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Vernon Reid Masque (USA), European Mantra
[2007. február 20.
kedd 20:00]

Vernon Reid az European Mantra társaságában lép fel

Vernon Reid a Living Colour gitárosaként nagyban hozzájárult az évezred rockzenéjének átalakulásához, a stílusok közötti határok lebontásához.

Alapreceptje a következő: vastag, lüktető rock-riffek, jazzes skálák rock gitárhősök tempójával és hangszínén előadva, stílusok gátlástalan váltogatása, illetve keverése.

Február 20-án Masque nevű szólóprojektjével érkezik az A38-ra, ahol a műfajok tekintetében hasonlóan nyitott European Mantra társaságában bemutatja zenei világának mindazon részét, ami a Living Colourból kimaradt. És hogy dagadjon honfiak és lányok keble a büszkeségtől: néhány szám erejéig csatlakozik hazai tisztelői, Borlai Gergő és Lukács Peta zenekarához. Rocktörténeti esemény, mondjuk ki!

Vernon Reid lassan harmadik évtizeden átívelő pályája (bizony, azokat a szép, színes biciklisnadrágokat 1988-ban láttuk először az MTV-n) nyílegyenes út, ”mindig mélyebbre”: anyazenekara, a Living Colour debütáló albumának csilingelő funky-futamaitól és MTV slágereitől lemezről lemezre egyre messzebb került, és bár egyre tartalmasabb, ”belemenősebb” anyagokat adtak ki, gyakorlatilag underground-rock-metal csapattá váltak. És bár a Living Colour néhány év kihagyás után újra aktív, Reidnek bőven maradt energiája szólókarrierjére is: hangjának sokkal több színét van alkalma megvillantani saját zenekarában.

A Masque műsora olyan, mint egy nagy utazás New Yorkban: jazz és hardcore, hiphop és bebop – szinte nincs is értelme stílusokat, megkötéseket keresni, ez az utazás pont a kötöttségek felrúgásáról szól. Ahogy a zeneipar sem köti Reid kezét: az elmúlt tizenegy évben két szólólemezt adott ki, az utóbbit két éven keresztül folyamatosan készítette – turné előtt, alatt és után. Viszont érett és karakteres mű született – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy egy másik legenda Steve Vai kiadója adta ki. Bármit is csinál, Vernon Reid tekintetét az ismeretlennek szegezi – ahogy Hendrix, Zappa és Davis tette. Az igazi öntörvényű zsenik.

Az European Mantra méltó házigazdája és partnere lesz Reidnek: amit ezek a fiatal muzsikusok lendületről, együtt lélegzésről és játékról tudnak, azzal a világ bármely színpadán megállnák a helyüket – és meg is állják, csak figyeljetek jól!

- Szepesi Mátyás -

[2007.02.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még