2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Matsuri Fiestával készül Budapesten a Yamato
Kapcsolatok
Yamato
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Yamato
[2007. február 13.
kedd 19:00]
Yamato
[2007. február 14.
szerda 19:00]
Yamato
[2007. február 15.
csütörtök 19:00]
Yamato
[2007. február 16.
péntek 19:00]
Yamato
[2007. február 17.
szombat 19:00]
Yamato
[2007. február 18.
vasárnap 19:00]
Yamato
[2007. február 20.
kedd 19:00]

A japán dob világsztárjai ismét Magyarországon lépnek fel

A taiko (japán dob) évszázadokon át központi helyet foglalt el a japán kultúrában és vallásban. A 2006-ban nagy sikerrel szerepelt Yamato társulat idén új műsorral jelentkezik, ahol ismét ezen dobokat szólaltatja meg 2007. február 13-18. között, a Budapest Kongresszusi Központban, majd február 20-án Debrecenben, a Főnix Csarnokban.

Masa Ogawa, a produkció alapítója a következőképpen mutatta be a Yamato társulatot és új műsorát: A világot japán tradicionális hangszerekkel, a Wadaiko dobokkal járják. Az előadásaik merészen ötvözik a tradicionális dobokra épülő japán zenei motívumokat a legmodernebb látvány-technikai show elemekkel.

Eddig Egymillión látták az előadást

A Yamato több mint 1000 előadása során több tucat országban (Japánban, Kínában, Dél-Koreában, Indonéziában és Szingapúrban, Dél-Amerikában és Európában) mutatta már be műsorait, ezidáig több mint egymillió ember előtt.

Amióta csak megalapítottuk a Yamato - The Drummers of Japan társulatot, az egyes ütések és hangok fontosságát helyezzük előtérbe. A taiko dobolásban nagyon fontos szerepe van az ütések összekapcsolódásának, szinte olyan ez mint az emberi élet, amely a különböző napok adott pillanatainak láncolata, vagy a történelem maga, amely a Földünkön élő számtalan ember közötti kapcsolatból alakul ki. Minden energiájukk és gondolatuk átáramlik az ütések erejébe, hangjába. Megállapíthó, hogy saját szívverésük viszi előre a múltat a jövő felé, és szívdobbanásaik láncolata az élet alapja. Azért dobolnak, hogy előadásaikon elgondolkodhassanak egy ütés, egy hang, avagy a kompozíció fontosságán és hatásain.

Ötszáz kilós dobon is játszanak

A fellépő társulat tíz tagból áll, férfiak és nők fele-fele arányban. Átlagosan huszonöt évesek, rendszeres edzéssel tartják karban magukat. A Yamato őrangyala a nagy taiko dob, amely 1,7 méter átmérőjű, és több mint 500 kilót nyom. A dobtest 400 éves fából készült. A szívdobbanás különböző hangjait adják vissza ezzel a nagydobbal, és a másik negyven, különböző méretű taikoval. Ütéseink összhangba állnak a közönség szívverésével, azzal a céllal, hogy gondolataink egyesüljenek.

Egy ütés, egy hang, mindebből áll össze az egész. Immár tizenöt éve szólaltatjuk meg a hangszereinket, évről-évre új utakat keresve, hogy így közvetítsék a taiko varázslatos világát. Az új műsorukat Shin-On névre keresztelték amely a víz, a szél, a tűz és a szívdobbanás témái köré rendeződik. Mindezek hangulata, ritmusa és képi világa köszön vissza a színpadon ebben a teljesen új, idén debütáló előadásban.

Debrecenben is fellépnek a japánok

Tavaly a Budapesten a Kongresszusi Központban 8 teltházas koncertet adott a csoport, idén pedig február 13-18. között szerepelnek a fővárosban, majd február 20-án Debrecenben. A koncertekre jegyek válthatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben.

- Rákász István -

[2007.02.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még