2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Soulfly
Wan2

Soulfly a Wan2 fesztiválon

A mezőtúri Wan2 fesztivál egyik világsztár fellépője ebben az évben az ex- Sepulturás Max Cavalera bandája, a Soulfly lesz. Hazánkban eddig egyetlen alkalommal vendégeskedtek, 2004. év elején, így várhatóan nagy érdeklődést vált ki mostani fellépésük. Június 30-án csütörtökön este a VIVA nagyszínpadán láthatjátok őket a Wan2 fesztivál keretében.


A Soulfly története:

A brazil Sepultura 1996. őszén bekövetkezett kettészakadását követően a már hosszabb ideje az arizóniai Phoenix-ben élő, Max Cavalera énekes/gitáros új bandát toborzott, melynek a Soulfly nevet adta. Marcelo Dias basszer, Lucio Bandeira gitáros, valamint Roy Mayorga (ex-Thorn) dobos formálta társulat ’98 tavaszán rukkolt elő bemutatkozó albumával. A Ross Robinson hangmérnök kezenyomát viselő, törzsi groove-okra épített, extrém Metal korongon számos közreműködő bukkant fel, mint Chino Moreno (Deftones), Fred Durst (Limp Bizkit), vgay a brazil Crossover legenda, a Ratos De Porao tagjai. A csapat hamarjában hosszú turné-körútra indult, miközben Lucio gitáros helyére, előbb a Machine Head frissen menesztett bárdistája, Logan Mader, majd a kaliforniai Snot volt gitárosa, Mike Doling került. A koncersorozat végén Roy Mayorga dobos is kiszállt, kinek utódja Joe Nunez, a chicagói Fleshold egykori ütőse lett. 2000. őszén „Primitive” címmel készült el a kettesszámú Soulfly lemez, amely ismét tucatnyi jónevű zenészkolléga – Tom Araya (Slayer), Corey Taylor (Slipknot), Grady Avenell (Will Haven) és még sokan mások – vendégszereplésével látott napvilágot.

Rövid kitérőt követően Roy Mayorga végül visszatért, így Max és kísérete háborítatlanul folytathatta útját, majd 2002-ben került a boltokba, a szimplán „3” címmel ellátott vadiúj lemez. 2004 elején látott napvilágot a legfrissebb Soulfly opus, amely a „Prophecy” címet viseli és Marc Rizzo gitáros, Bobby Burns bőgős, illetve Joe Nunz dobos szereplésével készült. Vendégként ezúttal Dave Ellefson, a Megadeth egykori basszusgitárosa bukkant fel. 2005. év elején egy DVD-t dobtak piacra, „Songs Remains Insane” címmel, mindeközben már elkezdtek új albumuk anyagán dolgozni, ami a tervek szerint ősszel kerül a lemezboltok polcaira.
Diszkográfia:

1998: Soulfly
2000: Primitive
2002: 3
2004: Prophecy
2005: Songs Remains Insane - DVD

[2005.05.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még