2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Mága Zoltán: Filmzenék csillagai
Kapcsolatok
Mága Zoltán
Legnépszerűbb csengőhangok

Mága Zoltán moziünnepe

Csodálatos filmzenék, egy csodás hangszeren .

A világszerte elismert hegedűművész ismét megörvendeztette régi rajongóit és egy új lemezzel rukkolt elő. Sőt, gyanítom, hogy nagyon sok új hódolót is szerzett magának, hisz hallgatva ezeket a dalokat, melyek szinte elvarázsolnak, azt érezhetjük, hogy bárcsak ne lenne vége ennek az albumnak.

Ő azon kevesek közé tartozik, akit előbb lettek ismertek külföldön, mint itthon. Kezdetben a Rajkó zenekar prímásaként, majd a Budapest Gipsy Banddel járta be a világot. Ma már elmondhatjuk, hogy az egyik legismertebb magyar hegedűs, ha nem a leghíresebb. Ezúttal, még karácsony előtt megjelent albuma a filmek világába kalauzol el minket „cross-over” stílusával, amelyben ötvözi a klasszikust, a popzenét és egyéb irányzatokat.

Már a borító is árulkodik. Egy mozivászon a művész és féltve őrzött hegedűje látható. Az előtérben pedig egy filmvetítő gép. Ha kinyitjuk a tokot, elénk tárul a rengeteg filmkocka melyek hatalmas kavalkádot alkotnak, mégis tudjuk, hogy melyik mit jelent, hogy melyik hova tartozik. A füzetecskében Mága Zoltán életútját, és díjait olvashatjuk, valamint, rengeteg képet találunk a műsorairól, az otthonáról, a kitüntetéseiről, de egy van, ami mindegyikben közös, ami egyről sem hiányozhat: a csodálatos hegedű.

Ha sorra vesszük a dalokat olyanokkal, találkozhatunk az albumon, mint például, a Keresztapa, a Profi, a Volt egyszerre egy vadnyugat, a Casablanca vagy a Házibuli. Azt hiszem, nem kell bemutatni egyik filmet sem, hiszen mindegyik hatalmas klasszikus. Remek volt a dalok kiválasztása is, hiszen van itt akció, elsöprő romantika, musical, dráma és tinifilm is. Tényleg mindenki megtalálja a maga korosztályának, stílusának való dalokat. Bár a filmek tekintetében azt hiszem, nagyon vegyes a paletta és az összes kiválasztott film egy-egy remekmű és alapmű is egyben.

A dalok szerzői híres művészek, Nino Rota, Ennio Morricone, John Williams, vagy Sting. Megannyi feldolgozást megértek már ezek a dalok, mégis ha ezt a CD-t hallgatjuk, ez egy kicsit más. A melódiák már az első perctől kezdve elrepítenek minket a Vadnyugatra, Afrikába, Casablancába, a zsidó haláltáborokba, a mesék világába vagy éppen a musical és szerelem fővárosába, Párizsba, a Moulin Rouge-ba. Elkezdenek peregni a filmkockák, és máris úgy érezzük, hogy együtt szerepelünk Humphrey Bogarttal, Marlon Brandoval, Robert de Niroval, Sophie Marceau-val vagy éppen Nicole Kidmannel.

Remek választások, remek sorrend. Kiválóan összefűzték őket, különösen a dalok sorrendje tetszett. Nehéz lehetett pont ezeket kiválasztani, hiszen ezeken kívül is rengetek fantasztikus filmzene van, melyek Mága Zoltán előadásában a világon bárhol, bátran felcsendülhetnek, ezzel nem csak a filmet, a hegedűt, az előadót, hanem egy kicsit kis hazánkat is népszerűsítve.

Pernyész Kitti

[2007.02.03.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Zsebike80 2008.05.13. 22:59 • [2]
Te jó ég ,ez szörnyűséges,most hallgattam meg ezt a förmedvényt és komolyan mondom,hogy ilyen nyálas,elavúlt cd-t nem adtak ki Z. Jimmy halála óta(bár neki legalább volt hangja)Nem értem hogy lehet 2007-ben kiadni egy olyan cd-t amin a Házibuli és a Casablanca,Keresztapa,Volt Egyszer egy Vadnyugat és még megannyi dohos filmzene hallható.Szerintem Mága Zoltánnal megállt az idő és abban is biztos vagyok,hogy fogalma sincs milyen korunk filmzenéje és kik korunk legjobb filmzeneszerzőin mint pl.:Alan Silvestri,Danny Elfman,Hans Zimmer,James Horner,Jerry Goldsmith(+),John Williams, a lista nem teljes természetesen.
Az előadásmód is hagy némi kívánni valót maga után,hogy nagyon finom legyek.Akinek intonációs problémái vannak egy studió cd-n,azt az "előadót" ha vagyont fizetnének sem lennék hajlandó élőben meghallgatni,bár a modern technika ápól s mindent eltakar(playback)alapon lehet ,hogy erre soha nem is kerűlt még sor.Elnézést kérek mindenkitől amiért ilyen indulatosan felyezem ki magam de mint zeneértő ember,engem mélységesen felháborítanak az ilyen felületes,a zenei inteligenciától mentes,alapfokú "zenészek" erőltetett csillogási vágyai.
elvira31 2007.02.04. 16:56 • [1]
gratula :))))

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még