2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
VOLT

Adam Freeland szombat éjjel a VOLT Caféban

A VOLT Fesztiválon szombaton éjfélkor lép a Café színpadára Adam Freeland. Freeland a house színtéren jelentkezett először, és eleinte azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy hip-hop és electro elemeket kevert alapvetően deep house-os szettjeibe. Mára már a földkerekség táncparkettjeit robbantgatja esténként, három lemezjátszóval, ízlésének megfelelő futurisztikus breakbeat-eket kever, de a tetszését elnyerő globálisabb zenei hatásokkal is operál (kevesen tudják, de két évvel ezelőtt nálunk az Olof Palme házban tette meg első merész lépéseit a rock'n'roll DJ státusza felé, amikor úgy döntött, Rage Against The Machine-t vet be). Freeland - kivételesen újító szellemű tehetsége révén - gyorsan letette névjegyét a világ tánczenei színterén.

Noha dj-ként már 1992-ben debütált a londoni klub-szcénában, a média csak 1996-ban ismerte el hivatalosan tehetségét, ekkor jelent meg ugyanis első mixlemeze a Coastal Breaks. Freeland ezzel a nemzetközi színtérre is kihajózott, hamarosan már gyakori fellépőnek számított az Egyesült Államokban, Európa szerte, és természetesen Angliában is. 1997-re Carl Cox, a Chemical Brothers, Sasha és Andy Weatherall hathatós támogatását élvezve, a nemzetközi dj közösség elismert tagjává vált. Többször is fellépett Carl Cox „Fact 2" névre keresztelt világkörüli turnéján, és 8 különféle alkalomból utazott az Egyesült Államokba ebben az évben. Odahaza Angliában barátaival, Rennie Pilgremmel és Tayoval megalapította a Friction clubot a londoni Soho szívében található Bar Rhumba-ban, ami villámgyorsan kultuszhellyé vált (minden party előtt tömött sorok kígyóztak a háztömb körül...). Még ugyanebben az évben - Tsunami One néven - felvett egy maxit Kevin Beber nevű cimborájával, amivel teljesen maga mellé állította a médiát, és ami az akkori idők egyik mérföldkövévé vált a táncparkettek világában.

A Tsunami One sikerét az Orbital, a Deejay PunkRoc., a The Headrillaz és a Junior Boys remix-felkérései is igazolták. 1998-ban egy ausztráliai turnéval kezdte az évet Dj Krush, a Pressure Drop és José Padilla társaságában, mielőtt visszatért volna Angliába, hogy kiadja második Coastal Breaks válogatáslemezét, mely ezúttal a React Records-nál jött ki. A sajtó a lábai előtt hevert, a Coastal Breaks 2 számos vezető tánczenei magazinnál nyerte el a hónap lemeze címet. A média a „New Skool Breaks" királyává koronázta; a kifejezést Adam Freeland és Rennie Pilgrem találta ki korábban, de ma már nyilvánvalóan nem csupán róluk volt szó... Az őrület közepette Freeland arra is szakított időt, hogy megalapítsa saját kiadóját a Marine Parade-ot (ami arról a brightoni utcáról kapta a nevét, ahová éppen akkoriban költözött). Folytonos dj fellépései mellett szerzői nagylemezének megjelenése óta Free*Land nevű zenekari projectével is találkozhatnak a szerencsések, a kiadójánál tevékenykedők közül pedig az Evil Nine duó neve csenghet ismerősen.

[2005.05.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még