2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Beyoncé

Dreamgirls: figyelem, R&B veszély!

Tegnap a VivaTv premier előtti vetítésén láthattuk a Dreamgirls című filmet. Elöljáróban annyit, hogy aki szereti az R&B-t és a soult az mindenképpen nézze meg a filmet.

A Dreamgirls egy női énektrió, a The Dreamettes sorsát követi nyomon a hatvanas évek elejétől a hetvenes évek közepéig. Egy tehetségkutató versenyen fedezi fel őket Curtis Taylor (Jamie Foxx), az ambiciózus menedzser, és felajánlja nekik életük nagy dobását: vokalisták lehetnek a híres énekes James 'Villám' Early (Eddie Murphy) mögött. Curtis elkezdi kialakítani a lányok image-ét és hangzását, majd végül lehetőséget ad nekik, hogy külön is megméressék magukat és addigra már kifinomult és érett zenéjüket már The Dreams néven.
 

A rivaldafény azonban lassacskán a gyönyörű Deenára (Beyoncé Knowles) összpontosul, mígnem a kevésbé vonzó Effie végleg kiszorul a csapatból. Noha a The Dreams végül befut, a lányoknak hamarosan rá kell ébredniük, hogy a hírnév és a gazdagság ára talán jóval magasabb, mint hitték.

Ízig-vérig musical

A Broadwayt 25 éven át lenyűgöző, Tony-díjas musical az Oscar-díjas forgatókönyvíró, Bill Condon (Istenek és szörnyek, Chicago) első rendezése olyan sztárokkal, mint az Oscar-díjas Jamie Foxx (Ray), az énekes Beyoncé Knowles, Eddie Murphy, vagy Jennifer Hudson, aki az American Idol, vagyis az amerikai Megasztár döntőse volt.
 
A film a valójában a The Supremes történetét meséli el, ezen keresztül pedig az ’50-es és ’60-as évek Amerikájában virágkorát élő R&B és soul alakulását és világát. Bemutatja az itt Rainbow névvel illetett, a valóságban Mowtown Records névre keresztelt, nagyon sikeres és nagyhatalmú kiadó, sokszor megvesztegetésekkel elért eredményeit, gátlástalan piaci magatartását. A főszerepet alakító Beyoncé hangja egészen elképesztő. A valóságban a legendás Diana Ross volt az együttes szólistája, hozzá felnőni nem kis feladat, de Beyoncé-nak, úgy érzem, ez sikerült.
 
Mindenképpen egy a ’60-as évek világát hűen visszaadó, ízig-vérig musicalre számítson az, aki megnézi a filmet. A zenék és a képi világ magával ragadó, ám néha egy kicsit már “túl sok”. Ennek ellenére, aki szereti a zenés filmeket annak erősen ajánlott!
 
-Aretuska-

[2007.02.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még