2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
HOOLIGANS FÓRUM
Kapcsolódó cikkek
A Hooligans gitárosa egy nap alatt új zenekart talált
Furcsa dolgok történtek a Hooligans klipforgatáson
Kilépett a Hooligansből és új zenekart alapított
Kapcsolódó Kiadványok
Hooligans: Bohémélet
Kapcsolatok
Hooligans
Móritz Norbert

Komoly problémák a Hooligansnél? - távozott a gitáros

Móritz Norbert 10 év után úgy határozott megválik a zenekartól. Búcsúzásként egy közleményt adott ki, melyben kifejti távozásának okát. A hamarosan induló országos Hooligans turnéra már megtalálták az új gitárost.


Gázsicsökkentés szülinapi ajándékként

- Tíz éve, 1997 óta vagyok a Hooligans zenekarban. Egyenjogú tagként kerültem be a csapatba (együtt sírunk, együtt nevetünk), de most történtek olyan események, melyek a további közreműködésemet, zenekari tagságomat megfontolás tárgyává tették – írja Norbi, a zenekar hivatalos blogján közzétett közleményében, melyben szeretné, hogy a nyilvánosság is tisztában legyen a kilépését kiváltó okokkal.

- A Hooligans-nek az utóbbi időkben kevesebb a koncertje, mint korábban. A zenekar egy fellépési díj áremelést eszközölt a tavalyi évben. Ez sajnos nem igazán vált be, mivel kevés koncertmeghívást tudtunk csak regisztrálni. Kitaláltuk, hogy csökkentsünk az áron, illetve a költségeken. Márciustól akarunk/akartunk egy saját szervezésű sportcsarnokos koncertturnét csinálni. Ennek a költségcsökkentésnek én lettem az áldozata, ugyanis a zenekar másik 3 tagja megbeszélte, hogy a gázsimat 50%-kal csökkentik. Ezt február 2-án a szülinapomon, közölték velem. Arra hivatkoztak, hogy én nem dolgozom a zenekarért annyit, mint a többiek, a színpadon nem mozgok eleget, még meg sem izzadok, és nem él a színpad jobb oldala ezekből adódóan - folytatta a gitáros a közleményt.

Az igazságtalan döntés

Norbi úgy érzi, hogy ez igazságtalan döntés volt a fiúk részéről. Napokig fontolgatta, hogy mi legyen, végül úgy döntött, hogy kilép a zenekarból.

- Számomra ez egy szerelem volt, de csalódtam. Tény, hogy voltak velem problémák, de vajon csak velem voltak? Én most azt látom, hogy most is nagy bajok vannak a zenekarban. Nincs már meg az a korrektség és baráti viszony, ami jellemezte a korábbi kapcsolatunkat. Volt egy-két koncert, ami azért maradt el, mert két tag előző éjszaka összeverekedett részegen, és másnap nem voltak hajlandóak eljönni a fellépésre. Nekem évekkel ezelőtt, február 8-án halt meg édesanyám, ennek ellenére én aznap lejátszottam egy koncertet a zenekarral. A megbízhatóságra egy médiaszereplés a legjobb példa. Ketten voltunk beharangozva egy bizonyos tévében, én éppen megyek a helyszínre, amikor jön a telefon, hogy egyedül leszek bent, mert a másik tagnak nincs kedve áttaxizni a városon.

- A zenekari megbeszéléseken több mondvacsinált dolgot „húztak rám”, ha csöndben voltan, mert egyetértettem a dolgokkal, amiről szó volt, az volt a baj, ha másnap kicsit felemeltem a hangom. A többiek szerint ez már a kiborulásom jele! Utálom ezt a szót, soha nem voltam kiborulva, most sem vagyok! Csak a nagy fájdalom van bennem, mert szerettem Csipát, Tibit, és nem utolsó sorban Endit  - zárta gondolatatait Móricz, majd üzent a rajongóknak.

- Én köszönöm a rajongóknak az eddigi rengeteg szeretetet, azoknak is, akik már elpártoltak a zenekar mellől, és a barátoknak is a biztatást! Remélem, találkozunk még valahol, valamikor!

Új gitárossal indulnak az országos turnéra

- Sajnáljuk, hogy így - mi is a fenti levélből tudtuk meg Norbi döntését, a tagokkal személyesen eddig nem beszélt - kellett megtudnunk Norbi döntését, ettől függetlenül sok sikert szeretnénk kívánni neki - kezdi reakcióját Maszler László, a Hooligans menedzsment tagja.

- Ledöbbentünk a döntésén. A gázsi csökkentést nem szeretnénk kommentálni, mert magánügy, de nem arról van szó ahogy azt Norbi látja. Már a bejelentés napján próbára kellett összegyűlnie a zenekarnak. A következő  fellépésen - a mohácsi busójáráson - Késmárki Zsolt helyettesíti Norbit, aki ezt már korábban is megtette a gitáros egy-egy kimaradása miatt. A bulit 100%-osan tudjuk vállalni. Zeneileg senki nem fog észrevenni semmit. A 10 év eltöltött munka méltó befejezéseként meghívjuk Norbit a 2007. április 28-án tartandó Petőfi Csarnokbeli koncertre

A Hooligans áprilisban országos turnéra indul, amelynek folynak az előkészületei, ahol már egy új gitárossal pótolják Norbit.
 
- A megfelelő embert a pozícióra még keressük de a hamarosan induló turnét Zsolttal játszuk végig - árulta el zárásként Maszler László..

- Bíró Zsolt -

[2007.02.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még