Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. október 17. | kedd | Hedvig nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Képgalériák
Neoton koncert képek
Kapcsolatok
Neoton Família
Kapcsolódó események
Neoton Família koncert
[2005. június 3.
péntek 20:00]

Neoton Família a Népstadionban

Kíváncsi voltam meg tudja-e egy magyar zenekar tölteni a Népstadiont. Megtudja.

A koncert este nyolcra volt kiírva, úgyhogy megbeszéltünk fél nyolcat. Majd jött a telefon, hogy de vannak előzenakarok valamikor 5-től. Persze hogy nem értünk oda, meg mindent átszerveztünk. Az előzenekarok közül is láttunk néhányat, Edvin Marton csiszolta éppen a hegedűjét mikor odaértünk. Utána náhány felejthető playback produkció következett, nem is tudom miért tették be. Pont akkor amikor a miniszterelnök a gagyimentes élő zene fontosságát és a magyar kultúrában elfoglalt helyét ecsetelte. Na jó, volt az a capella is az egyetlen tiszta hang az előzenekarok között.

A tömeg 8 körül már kezde hiányolni a Neoton Famíliát. Aztán "A Neoton Família a Népstadionban 5 ... 4 ... 3 ... 2 ... 1" bevonultak. Ahhoz képest, hogy eredetileg családias koncertet jelentettek be elég nagy csapattal érkeztek, majd 10 fős vokál, köztük a Neotones lányok, meg Bebe nyomta a hátteret. Fúvósszekció jobboldalt, hadd szóljon. És szólt.

És a tömeg gerjedt, nulla időpillanattól kezdve. Nem emlékszem az utóbbi időben ilyenre, amikor felvezető, hangulatcsináló zenekarok nélkül (ebben az esetben a felvezető zenekarok inkább lehangolóak voltak) egy magyar zenekar ilyen klasszikusnak mondható extatikus fogadtatásban részesült volna.

Indult a profin megszervezett show, tánckarral, gegekkel. Közben egy kis emlékezés azokra akik már elmentek, és nem lehettek már a zenekarral. Nem is számoltam hány számot játszottak le, de valahol harminc felett. Persze volt minden, 220 felett, Tinidal, Sandokan (azon kevés dalok egyike amit nem is ők írtak, mégis szerintem sokan meg vannak győződve róla, hogy az echte Neoton dal) Santa Maria, Don Quijote, Szép nyári nap, Nyár van, és így tovább, minden ami egy jó táncbulihoz kellett. Jó volt a hangosítás, meglepően kellemes volt a világítástechnika, kivetítők a helyükön, technika megy. Persze vették végig az egészet, van egy érzésem, hogy ezt a DVD-t is meg fogom venni, pedig semmi új nincs rajta.

És persze a zene élőben, ide nem kell playback. Na, ezt tartom a magyar kultúra részének. Nem dumálni kell róla, hanem csinálni!

Közben néha közönségénekeltetés, pedig nem is volt rá szüség, hisz a közönség minden dalt kívülről fújt. Ami egyébként furcsa volt, hisz az első sorokban olyan kis fiatalkák álltak akik még csak pajzán gondolatok sem voltak amikor a Neoton Família kezdte a működését. Aztán eszembe jutott, hogy a kislányom aki még nincs nyolc éves, elkezdett táncolni és énekelni amikor valamelyik nap én is betettem a Neoton Família legutóbbi koncertlemezét, hogy melegítsek a koncertre. Hogy hol hallotta???

A zenekar, ahhoz képest, hogy 25 éve kezdték, és csak tavaly ősz óta készülnek a koncertre, nagyon fitt volt. Úgy bírták végig a 3 órás koncertet, mintha csak a sarokra ugornának le még egy sörért. Éva csodálatos volt. Van egy érzésem, hogy mindenki aki a placcon tombolt (a régi tinik) az elmúlt 7 évben (asszem ekkor volt utoljára Neoton Família koncert) felgyülemlett energiájuk egy részét átadták Évának és úgy tudta végigugrálni a műsort. A tánckar összesen nem futott annyi kilómétert mint Éva.

Bár 11 órakor csendrendelet, nem igazán akarta a közönség elengedni a zenekart, dehát muszáj volt. Végén bemutatások, virág és pezsgő Évának, majd hazavonulás.

Na, szóval hatalmas buli volt. Azt hiszem az a sok ezer ember aki vette a fáradtságot, hogy eljöjjön a Népstadionba, a nyár legnagyobb magyar zenei eseményen vehetett részt. Pedig még csak most kezdődnek a fesztiválok. A Neoton Família megadta a kezdőhangot az idei nyárra.

A játszott számokaz elhangzás sorrendjében: 220 felett, Apám szólt, Szeret v nem szeret, Hétvégi motorozás, Vándorének, Medvetáncdal, Nem szállunk ki a hajóból, Tinidal, Sandokan, Kék korszak, Emlékül, Megváltást várok, Eszterlánc, Minek ez a cirkusz, Varaderoi kaland, Holnap, Vadvirág, Párizsi lány, A legkisebb fiú, Latin szerenád, Karnevál, Fátyoltánc (dobszólóval), Barátom: a gitárom, Gondolj néha rá, Egy kis nyugalmat, Yo-yo, Társasjáték, I love you, Pago pago, Don Quijote, Holnap hajnalig, Nyár van, Santa Maria, Kell, hogy várj.

Közreműködők:
Neo Tones-ban Dayka Krisztián (gitár) és Gátos Bálint (basszusgitár)
Fúvósok:  Puskás Csaba és Ducsai Szabolcs, trombita, Bársony Bálint és Csányi István, szaxofon és Skerlecz Gábor, harsona.
Cselik Gábor, billentyűs hangszerek
Vokál:  Fatima, Jónás Andi, Bebe, Chico, Báró.

Sir Oesh.

 

 

[2005.06.04.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Ropi79 2005.10.03. 20:16 • [3]
sziasztok
Hol lehetne megszerezni a 2005-ös Népstadion beli koncertfelvételt?
Kovács Szilárd 2005.09.20. 20:29 • [2]
Sajnos kicsit később születtem 1977-ben, Csak a zene
Neotonos Csabi1980 2005.06.04. 13:53 • [1]
Isteni volt a koncert.
Éva fantasztikus volt. Ádám is a régi. Öcsi sokat öregedet.
Én nagyon élveztem a koncertet.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
sorinrebecca szolgáltatás [2017.10.09.]
Beatles banda dobos, gitáros, zongorista zenekar [2017.10.08.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Szívbemarkoló felnőtt mese lett A Notre Dame-i toronyőr történetéből
Végre Budapesten is...

Jubileumi ünnepséggel emlékeztek a Budapesti Operettszínházban
100 éve született jelenkori...

Élményszüret volt Siklóson - fogadalmat tettek az énekesek
Jamie Winchester és Hrutka Robi újra együtt - képek a budapesti koncertről
beszámolók még