2024. július 5. | péntek | Emese, Sarolta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Everwood a megállóban
K3 a megállóban
Kapcsolatok
Kállai Trió (K3)
Everwood (Neverwood)
Kapcsolódó események
Everwood & K3
[2007. február 2.
péntek 19:30]

Virtuozúzda a Megállóban

A Kállay trió izzította a közönséget az Everwood koncertje előtt a Téglagyári Megállóban.

Csodálatos kis hely ez a Téglagyári Megálló. Az ember lazán elsétálna mellette, alig látszik a porta, tényleg csak az megy oda, aki tudja, hogy mit keres. Bent újabb kellemes meglepetés: korrekt hely fogad, tiszta, friss érzetet áraszt. Étterem és koncerthely egyben. De szükség is van rá, hisz míg a zenekarok szöszmötölnek, addig is lehet enni valamit. Kár, hogy előtte már vacsiztam, és nem próbáltam ki a konyhát is – a tálalás jól nézett ki. Majd legközelebb. Így is eltelt az óra csúszás…

Épp nem figyeltem, hogy mi történik a színpadon, egyszer csak megszólalt a zene. A K3 trió, az előzenekar kezdett játszani. Nemrég fejezték be lemezük felvételét, és főleg arról játszottak dalokat. De hogyan! Mindegyik dal egy tanulmány lehetne a dallamos virtuozúzda irodalmát kutatóknak. A most éppen Kállay-Szuna-Nagygyörgy felállásban játszó trió Kállay János agyszüleményeit játszotta. Ezek legtöbbje egy szólógitár mögé tett dob és basszus, hogy a minimális szünetet kitöltse valami két hang között, meg brummogjon vlalami. Érdekes lenne önmagában a gitárjátékot is meghallgatni, szerintem abból is nagyon sokat ki tudna hozni.

A dörgő taps

A közönségnek a villa állt meg félúton a tányér és a szájuk között annyira meglepődött (kellemesen!) a zenekaron. A harmadik számtól kezdődően pedig feszült figyelemmel hallgatták a számokat. Mindegyiket dörgő taps jutalmazta. Sőt, a felvezető koncert végén még egy ráadásra is visszatapsolta őket a hálás nézőgárda. Feltették a lécet az Everwoodnak.

Amit a zenekar rövid átszerelés után egy laza mozdulattal levert. Zenéjük megmaradt a zúzás szintjén, de sajna sem a szöveget nem lehetett érteni, sem a dallamvilágot nem mindig lehetett követni. Ennél már nyújtottak szerintem sokkal jobb teljesítményt is a fiúk, valami nem stimmelt velük. A dalok teljesen egybehangzottak, mintha ugyanazt a torzítót kapcsolták volna be végig és minden hangszer mögé került volna… Pedig tényleg mindent beleadtak ami csak kéznél volt, ennek ellanére, talán az előzenekarral való kontraszt miatt, de nem emelkedett a hőérzet. A közönség is vette a hangulatot, minimális, alig udvarias taps, beszélgetés a számok alatt is, szóval nem igazán sikerült.

Az Everwood is most fejezte be lemezének stúdiófelvételeit, illetve mostanában forgatta le legújabb klipjét. Remélhetőleg a lemez hamarosan boltokban is lesz és meghallgathatjuk őket nyugodt állapotban is.

SirOesh

[2007.02.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.29.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.26.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
2024. június 22-én telt házas koncertet adott Rod...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A tizenhétszeres Grammy-díjas...

Yungblud felrobbantotta a Parkot
Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
beszámolók még