2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Gwen Stefani: The Sweet Escape
Kapcsolatok
Gwen Stefani

Meglepetések Gwen Stefani második lemezén

A „LoveAngelMusicBaby” fantasztikus sikere után Gwen Stefani előállt második szólólemezével. Az énekesnő az előző korong pop / r’n’b vonalát viszi tovább, és ahogy a lemezre fülelünk, egyre több kellemes meglepetés ér bennünket. Ez a CD mérföldekkel jobb, mint a debütáló lemez!

Az első szám - a korong első maxija - a „Wind It Up” a Neptunes szerzeménye. Ahogy Pharrelltől elvárja az ember, ez is egy nagy összevisszaság, amin először nevetünk, később elkezdünk rá bólogatni, végül pedig már ki sem akar menni a fejünkből. A sógorokat megszégyenítő módon jódlizó Gwen Stefani valami rap-szerűséggel próbálkozik, ami legalább annyira szórakoztató, mint maga az alapzene.

A címadó nóta egy kellemes pop track, dúdolható refrénnel, és Akon közreműködésével. Majd jön az „Orange County Girl” című trendi r’n’b. Az „Early Winter” a No Doubt-os időket idézi fel soft-rockos hangszerelésével. A „Now That You Got It” Swizz Beatz szerzeménye, melyet le sem tagadhatna a New yorki szuperproducer. A „4 In The Morning” a klasszikusa értelemben vett pop világába kalauzol el bennünket, majd erre válaszként jön a „Yummy”. A Pharrell rapjével kiegészített dal egy igazi előremutató darab. Van benne furcsa ritmus, még furcsább szintetizátor, és egy egészen furcsa Gwen Stefani performansz.

Pattogós ritmus

A „Flurescent” gitárja egy kicsit mintha a „Hella Good”-ra hajazna, de azért még így is simán megállja a helyét. A „Breakin’ Up”-ban a szőke hölgy megmutatja, mi fán terem a crunk’n’b. Pattogós ritmus, és kőkemény basszus, amelyet csilingelő hangok egyensúlyoznak ki. A „Don’t Get It Twisted” a lemez egyik csúcspontja. Az azonosíthatatlan stílusú nóta leginkább egy jó Outkast számra emlékeztet. A refrén olyannyira borult, hogy kapaszkodni kell, amikor hallgatod.

A „U Started It” egy tipikus Neptunes producerálta pop dalocska, aztán a „Wonderful Life” a disco-fanoknak is ad egyet. Pumpáló ütem, űrben úszó szintetizátorok, elektronika mindenütt. Az albumot lezáró „Wind It Up” élő verziójában Gwen bebizonyítja, hogy képes élesben is lépést tartani ezzel a nagyon furcsa, ám annál ötletesebb alappal.

Mindenkinek ajánljuk

Nos, ez az a lemez, amit szinte mindenkinek ajánlani lehet. No Doubt rajongók, halljatok csodát! R’n’B, pop, rock, hip-hop, disco minden egy helyen, egymást kiegészítve, egy teljeset alkotva. Bárki, aki egy forradalmian újító pop albumra, vagy csak a nagybetűs Szórakozásra vágyik, az szerezze be! Gwen Stefani meghökkentő, és olyan eredeti, mint a „Don’t Speak” idején.

- Hóember -

[2007.02.24.]

Megosztom:

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még