2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO)
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Dub/Reagge farsang: Victor Rice (USA/BRA) + PASO Roots Rockers
[2007. február 20.
kedd 21:00]

Victor Rice, 8mm, PASO

Világszerte ismert producer fénye ragyogta be kedden a s Süss fel nap táncterét. Victor Rice nem csak DJ-ként mutatkozott be a PASO's Roots Rockers koncertje után, hanem játszott is a bandával.

Az est a Pannonia Allstars Ska Orchestra side projectjének számító, Roots Rockers koncertjével kezdődőtt, mely bandának felállása nagyjából megegyegyezik az anyazenekaréval, azzal az eltéréssel, hogy koncertjeiken Barna György - a Kolompos zenekar tagja - is feltűnik hegedűjével.

A reggae valamint dub stílusban átdolgozott PASO számokon kívül feldolgozások is a program részét képezték, egészen a klasszikus felállás utolsó gyöngyszeméig, a Saharáig. Itt Victor Rice basszusgitárt ragadott, és három szám erejéig csatlakozott a bandához. Két Skatalites dalt, és a producer egy saját számát (az Agendát, melyet egy magyar népdal ihletett) játszották el ebben a rendhagyó formációban. Ez után az összegyűlt 16 éves lányok nagy bánatára KRSA (ének) - és a PASO többi tagja - levonult a színpadról, és néhány elszórt "vissza vissza" után a nézősereg nagy része is a ruhatár felé vette az irányt, pedig a buli legjobb része még csak most következett, de ezt már 80 embernél többen nem várták meg.

Szalagról nyomta a zenét

Victor Rice keverőpultjához battyogot, és a beindította 8mm-es lejátszóját - igen, szalagról nyomta a zenét. Ami ezután következett, nos azt már szinte senki sem értette. A producer millió potméteren zongorázva olyan hangzásokat varázsolt elő, melyekről nem is sejtettem hogy léteznek. Kivett pár hangszert, visszhangzott a gitár, előtűnt a basszus, de csak egy rövid időre, míg az ének megjelent, hogy aztán együtt bukjanak a mélybe, átadva helyüket a dobnak. Bámulatosan variált a sávokkal és az effektekkel, az emberek el is felejtettek táncolni, inkább az eldugott lemezjátszót keresték, kevés sikerrel. A kezdeti pszichedelikus hangok után kellemes reggae és dub szólalt meg, és szólt a buli végéig, a testek pedig megint elkezdtek ütemre mozogni, a tátva maradt szájak becsukódtak, mosolyogtak, hangokat adtak ki, vagy megteltek sörrel, ahogy az lenni szokott.

Kivételes zenei eseményről maradt le mindenki, aki kedden a Jóban rosszbant, esetleg a Barátok köztöt választotta, de nem követett el végzetes hibát, hiszen a "mester" - ahogy Mr. P, a PASO billenyűse hívta - március elejéig még a kotinensen marad, szóval tessék hanyagolni Berényiéket és Pongráczékat, és irány Ausztria, Németország, vagy Olaszország.

-bd-

[2007.03.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még