2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Pee Wee Ellis Assembly feat. Fred Wesley (USA)
[2007. február 28.
szerda 21:00]

Vigyázat! Funkrobbanás!

Igazi nagyágyúk teszik holnap este (február 28-án) tiszteletüket az A38-on: Pee Wee Ellis és Fred Wesley a JB horns oszlopos tagjai adnak koncertet éppen aktuális formációjukkal.

Ismét egy nagyszerű csemegével kedveskedik nekünk a Mafioso Concerts! Neki köszönhetően a maradék 1/3, azaz Maceo Parker is megfordult már a hajón kétszer, most sikerül kiegészíteni ezen harmadot egészre.

Pee Wee Ellis
Alfred "Pee Wee" Ellis az egyetemes funktörténet legnagyobb hatású szekciójának és egyben James Brown zenekarának volt tagja tíz éven keresztül. James Brown talán legfontosabb korszakában fújta a szaxofont az elképzelhető legfeszesebb fúvósszekcióban, miközben olyan számoknak volt társszerzője és -hangszerelője, mint az I Feel Good, a Cold Sweat vagy az I'm Black and I'm Proud.
Persze emelett végigmuzsikálta a fél zenetörténetet: hat lemezt hangszerelt Van Morrisonnak közös együttest alapított David Liebmannel, majd az egykori fúvóstrió újra összeállt JB Horns néven. „Píví” az utóbbi időben megkésett szólókarrierjét egyengeti, zenekarának európai turnéján pedig nem más a vendég, mint a régi barát, Fred Wesley.

Fred Wesley
Fred Wesley,Ellis távozása után vette át a hangszerelői feladatokat, és pozanosként továbbra is szolgálta a nagymestert. A kilencvenes években, immár "különálló" szekcióként önállóan is felléptek, de számtalan koncertet adtak és felvételt készítettek a James Brown zenekarral.
Wesley persze nemcsak James Brownnal dolgozott együtt: a Count Basie Orchestrában kiélhette dzsessz iránti szenvedélyét, de partnerei között ott van Ray Charles, Lionel Hampton, Vanessa Williams, a Cameo vagy a De La Soul is. És persze a hetvenes évek soul- és funk-sztárjai: a Parliament Funkadelic, Bootsy Collins, Ike & Tina Turner, Barry White, Earth, Wind & Fire, Curtis Mayfield, Terry Callier.

Volt már szerencsém élőben hallani Maceo-t háromszor. Nem állítok valótlant ha azt mondom, hogy zseniális, elképesztő, hátborzongató ahogyan ő a hangszerével és a zenével bánik. Ezek alapján elképzelni sem merem, hogy milyen lesz a holnapi koncert! Aki szereti a funkot, annak kötelező a megjelenés! Az bejáratnál névsorolvasás, aki kimarad, az lemarad!

Got Funk !

-Aretuska-

[2007.02.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még