2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Anima Sound System weboldala
Kapcsolódó cikkek
Turné előtt Anima Sound System lemezmegjelenések
Kapcsolódó Kiadványok
Anima Sound System: Aquanistan
Anima Sound System: GipsySoundClash
Anima Sound System: Hungariam Astronauts
Anima Sound System: Shalom
Anima Sound System: We Strike!
Kapcsolatok
Anima Sound System
Kapcsolódó események
Anima Sound System
[2007. március 28.
szerda este/éjjel]
Artparty/Community Music
[2007. március 16.
péntek 21:00]

More infót! - az Anima weboldalát nézegettük

A weboldal-nézegető rovatunkban az Anima Sound System internetes főhadiszállását lessük meg, vajon mindenki igényét ki tudja-e elégíteni az oldal. Böngészőket használunk, letöltünk, keresünk, húzzuk a szánkat vagy éppen örülünk; egyszóval: értékelünk.

Az első – mint mindig – a cím. Animasoundsystem.com: én tízből legalább négyszer félreütöm (persze ettől még más ismerheti a billentyűzetet, meg használhat könyvjelzőt is). Mivel a csapatot itthon legtöbbször „Anima”-ként emlegetik, megszerezhették volna az anima.hu domaint is, a hosszabb .com-os mellé. A lényeg, hogy egyből megragadjon és ne kelljen azon a fránya webcímen gondolkodni.

Tartalom

Az oldal betöltése után - intro nincs - választhatunk angol és magyar verzió közül, ez egy olyan együttesnél, aki külföldön is ismert és még ismertebbé szeretne válni, minimum... ugorjunk is tovább.

A design elég tetszetős: fekete-fehér, újságszerű a lap stílusa. A három böngésző mindegyikével kiválóan fut. Könnyem áttekinthető, használhatónak tűnik: a menü pontok olyanok, mintha bekezdések címei lennének (én sokadszorra is elkezdem kiolvasni a kiolvashatatlan szöveget). Sőt ha egymás után végignyomogatjuk a menüpontokat, akkor észre is vehetjük, hogy egyfajta, a „nagy képben kis kép” hatás fog érvényesülni: egyre beljebb és beljebb kerülünk, egészen a weboldal legmélyére a fórumra.. Elmés.

Alapból megszólal a zene, ami egy jó kis dolog lenne, amennyiben az ember a weboldalon szeretne zenét hallgatni, kevésbé jó dolog, ha mondjuk éppen ordít valami a fejhallgatóban. Ráadásul, ha rákattintunk valamelyik főmenüre, azzal szintén hangokat generálunk. A zenét le lehet állítani, a menü hangjait nem. Jobban tetszene, ha a zene csak akkor szólna, ha a látogató indítaná el.

A nyelv kiválasztása után a csapattal kapcsolatos híreket tudhatjuk meg. Egészen pontosan egy hírt, mivel csak a legfrissebb információ látható az oldalon. Ez nekünk máris nem tetszik: nincs időpont, nincsenek régebbi hírek, nincs archívum. Ez mindenképpen hiányosság, a rajongókat elsősorban a hírek érdeklik. Ha az adott oldalon kevés van és az a kevés is ritkán frissül, akkor - ugye - nem érdemes sűrűn megnézni az oldalt. Nem az igazi.

A fellépéseket a jobb felső sarokban, a „koncertek” pont melletti rajzszög aktiválásával lehet elővarázsolni. A Biográfia első ránézésre áttekinthetetlen, az évszámokra kattintva lehet csak valamit kihámozni belőle. A történet nem túl részletes, ráférne egy frissítés. Nehezen használható, maradjunk ennyiben.

Zene, zene, zene...

A Zene menü rejti az igazi meglepetést. Itt szépen felsorolják az eddigi megjelenéseket, az összes albumot, kislemezt, filmzene albumot, válogatást és remixet. És mindenbe bele lehet hallgatni! Egészen pontosan: végig lehet hallgatni az össze számot, kifogástalan minőségben. A legelső kiadványuk teljes anyagát pedig le lehet tölteni (most már értem, hogy miért nem foglalkoztak annyit a biográfiával). Mindenképpen ez az oldal erőssége. Még nem találkoztam olyan zenész weboldalával, aki az összes zenéjét hallgathatóvá tette volna. Ez sok plusz pont.

[2007.03.09.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még