2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A Neo hivatalos oldala
Kapcsolódó cikkek
Siker Hollandiában, európai felkérések - a Neo beindul
Megvannak az idei Fonogram díjazottak
Divatbemutatón zenélnek
Kapcsolódó Kiadványok
Neo: A Planetary Voyage
Neo: Maps For a Voyage
Neo: Record Straight
Kapcsolatok
Neo
Legnépszerűbb csengőhangok

Szokatlan felállás és Neo muzsika a divatbemutatón

Március első hétvégéjén új divattal kapcsolatos rendezvénysorozat indult útjára a budapesti Vajdahunyad várában. A Wella Fashion Show-n a bemutatókon túl celeb-party-val, gálaval és élő koncerttel is igyekeztek népszerűsíteni a hazai kreatív és innovatív tervezőket, kollekciókat. Munkatársunk a rendezvény második napján járt.

Az új, tervek szerint évente kétszer megrendezésre kerülő esemény szombati programja 17 órakor kezdődött. Először mini-kollekciókat láthattunk, majd egy hosszabb technikai szünetet követően hét órától a street vonalat képviselő bemutatók következtek. A divattervezők közül különösen izgalmasnak bizonyult a Bodza csoport, melynek az innovatív ruhák tervezésén túl Magyarország kevésbé ismert, ám annál szebb településneveinek megismertetése is célja.

Megtáncoltatták a fiatalokat

Nem sokkal nyolc óra után kezdődött el a Fashion Music koncert, melynek keretében a friss Fonogram-díjas Neo együttes lépett színpadra. A zenekar idei első hazai fellépésén egy vendégzenésszel egészült ki. Neményi Csaba, a Supersonic gitárosa Kőváry Péter ujjműtétje miatt vette át a gitáros-énekes akkordjait. Csaba bár a háttérbe húzódva a színpad jobb szélén állt, jól zenélt, így a szokatlan felállás ellenére az előadás egyáltalán nem szenvedett csorbát.

A fellépésen a repertoár táncosabb számait játszották, így felhangzott a Maps for a Voyage album két kislemezes dala, a Record Straight és a hamarosan megjelenő Absolution is. A koncert meglepetése az 1999 című, az együttes első lemezéről származó szám volt, amely a vizualizációval együtt egy különös, sci-fibe illő világba varázsolja az embert. A vetítésen túl egyébként lézerfények is kiegészítették az előadást, melyekhez a kelleténél kicsivel több füstöt eresztettek a helyiségbe.

A közönség java-része végigtáncolta a koncertet, melyet meglepő módon főleg külső, az együttes miatt megjelent fiatalok, s nem a bemutató szakmai közönsége tekintett meg. A kilenc számból álló fellépés végén perceken át tartó, ováció-szerű tapssal próbálták színpadon tartani a zenekart, ám a szűkös program s a hamarosan kezdődő nagybemutató miatt a ráadás elmaradt.

Bolygó körüli utazás

A Neo ismét kalandos utazásra hívja közönségét: a legutóbbi, a „Legjobb dance- és elektro albuma” címmel kitűntetett Maps for a Voyage nagylemez bemutató koncertjén rögzített videofelvétel a jövő héten kerül a boltokba. A Planetary Voyage című dvd-n az albumbemutató tizenöt dala és számos extrák, werkfilmek, videoklipek kaptak helyet. Munkatársunk a Wella Fashion Show-n többek között erről is kérdezte Hodosi Enikőt. Az együttes énekesnőjével készült interjút hamarosan látogatóink is olvashatják.

A zenekar legközelebb március 19-én, a szegedi JATE klubban lép fel. Ezt követően 30-án a Székesfehérváron, április 6-án Debrecenben, 7-én Balassagyarmaton koncerteznek, míg április 25-én az egri Lyceum Főiskolai Napok keretében buliztatják meg a hallgatókat.

Molnár András

[2007.03.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még