2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Kefir (Kecskés Tibor)
Szamóca (Bukovszky József korábban Varga József)
V-tech

Patthelyzet a V-tech jogdíjvitában

Egyelőre nem hajlanak kompromisszumra az egykoron népszerű V-tech tagjai: Szamóca és Kefir jogvitába keveredett, amely miatt a dalokért járó jogdíjakat zárolták.

- Nagyon sokan érdeklődtek a jogvitánk miértjei felől, és sok kérdésre én sem tudom a választ. Aki pontot tehetne az ügy végére, és nem csak engem, hanem az összes V-Tech-ben egykor szereplő zenész helyzetét tisztázhatná, sajnos nagyon keveset tartózkodik az utóbbi hónapokban Magyarországon, és amikor itthon van, akkor sem törekszik a megoldásra - panaszkodott lapunknak adott interjúban Szamóca.

- Remélem, hogy megjön az esze, mivel a hivatal egy utolsó esélyt adott: ha most nem oldódik meg minden, akkor zárolják a jogdíjainkat, amíg esetlegesen bírói határozat nem születik az ügyben. Én pedig nevetségesnek tartanám, hogy a gyermekkori barátommal vitatkozzak egy bíróságon, hogy most akkor melyik dalban szerepeltem a zenekari évek során. Nem beszélve az egykori hatalmas rajongótáborról, akik most maximális csalódásként élik meg azt, hogy ilyen helyzetben látják esetleges tinédzserkori kedvenceiket.

Egyezzenek meg a felek!

Dr. Szinger András a jogvédő egyesület jogi képviselője a Zene.hu kérdésére elmondta, hogy a amennyiben szerzők között valamely, az Artisjusba bejelentett mű szerzőségével kapcsolatban jogvita merül fel, az Artisjus zárolja a jogdíjakat mindaddig, amíg a felek jogvitáját jogerős bírósági ítélet, vagy a felek egyezségét jóváhagyó végzés meg nem születik.

Szamóca szerint zenésztársa nem törekszik a megoldásra, de hogyan vélekedik erről az egykori V-tech másik tagja Kefir.

- Az eszem nem ment el! A probléma az, hogy nincs probléma. Ha Szamóca több jogdíjat szeretne, azt intézze el a jogvédővel, nekem ehhez semmi közöm nincs. Az én jogdíjaimmal minden rendben, és a zenészeimével is - kezdte reakcióját Kefir.

– Ha a segítségemre volt szüksége a jogvédőnek, mindig szívesen álltam a rendelkezésére (és Szamócának is). Eddig még minden apró gondot sikerült rendeznünk az évek során.

Kefir nem érti mit kéne tennie

Dr. Szinger Andrástól megtudtuk konkrét jogvitáról információt az Artisjus csak az érintett szerzők kérésére adhat ki. Értesüléseink szerint azonban jelen esetben nem az Artisjus által kezelt szerzői, hanem az Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI) által kezelt előadói jogdíjakkal kapcsolatban van vita a felek között.

- Tudtommal van egy folyamatban lévő ügy a Jogvédőben, miszerint Szamóca nem ért egyet néhány jogdíjfelosztással, pedig azokat a dalokat ő jelentette le, és a felosztással sem volt semmi baja körülbelül 5 évig. Ezzel kapcsolatban ki kellett töltenem néhány kérdőívet, amit meg is tettem. Más problémáról nem tudok, több levelet nem kaptam! Szerintem, ha valami nagy gond lenne, akkor azt jelezte volna nekem a jogvédő, hiszen ez lenne a dolga. Én hivatalosan nem értesültem semmiféle "utolsó esély" -ről. Pont a a minap beszélem az EJI-t képviselő ügyvéddel, és ő
sem tud semmiféle probléblémáról! Várják az ide vonatkozó nyilatkozatokat (amit természetesen én még tavaly decemberben elküldtem)!

Kefir hozzátette, hogy azt is érdekesnek tartja, hogy akármikor elutazok, mindig nyilatkozik ellenem valamit a "gyerekkori barátom". De mikor itthon vagyok soha nincs semmi baj... Pedig Szami és a Jogvédő is tudja a telefonszámomat!

Patthelyzet! Úgy tűnik a végső szót a bíróság fogja kimondani a fenti ügyben.

- Bíró Zsolt -

[2007.03.08.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
barabas21 2007.03.27. 20:34 • [2]
Csáó kigyúrt agyúak!Én ezelőtt 13 évvel,vagyis 10évesen veszekedtem utoljára,kicsi gyerekkoromban egy babán.Ma is jól emlékszem,mintha tegnap lett volna.Az egyik akkori kis barátnőmtől kaptam kölcsön egy babát,mert annyira tetszett.Nem az enyém volt,de én ápoltam én fésültem,tulajdonomnak éreztem,míg egy napon egy másik barátnőmnek is megtetszett a baba,ami nálam volt,de nem a tulajdonomat képezte.El akarta kérni,de én nem akartam oda adni,mert akkor még gyerekként,pici gyermek fejjel eluralkodott rajtam az irigység és sokat akarás!Jól összevesztünk,én húztam jobbra ő balra,amíg a baba darabokra nem hullott!Végül nem lett sem az enyém sem az övé a baba,ami egyébként is a másé volt...!Ezért hát fiúk gyorsan nőjjetek fel,mert aki nem tud adni az nem is fog kapni...!Ne veszekedjetek azon ami nem is a tietek,mert a bölcsességnek még csak az alapja sem itt kezdődik,hiszen az a harmadik személy is tud adni ahelyett,hogy veszekedne veletek....!!!
bizso 2007.03.07. 22:41 • [1]
Mi a véleményetek az ügyről?

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még