2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Meglestük, hogyan buliznak Szerbiában - nézd meg a partyvideónkat!
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
DJ Hajnal (DJ Gustee - Hajnal Gusztáv)
Kapcsolódó események
DJ Hajnal
[2007. március 16.
péntek 21:00]
DJ Hajnal
[2007. március 17.
szombat 21:00]
DJ Hajnal
[2007. március 23.
péntek 21:00]

Szerbiában kezd a magyar DJ-formáció

A napokban lát napvilágot a Hyperstate feat. Dj Hajnal formáció remix gyűjtő sorozatának harmadik darabja. A lemezen hallható Karányi Dani, Dj Szatmári, illetve a Cairo egy-egy dalának átdolgozása. A formációs tagjaival egy kávé mellett erről is beszélgetünk.

- Ez a lemez miben hasonlít az előzőekhez, valamint miben tér el az eddigi hangzásvilágtól?
- A mostani anyag szerintem sokkal érettebb, mint az előző két lemez. Kicsit trance-esedtünk, de nem szeretném én elmondani! Hallgasd meg!

- Beszélgettünk az interjú előtt és megütötte a fülemet, hogy már régen kész volt az anyag. Miért vártatok mégis a megjelenéssel?
- Ez igaz. A dalok már régen készen voltak, sőt! Nyolc remix közül választottuk ki azt a hármat, amely felkerült a gyűjtőre. Hogy miért vártunk? Egyrészt nem szerettük volna, ha a produkcióról az jön le, hogy futószalagon gyártja az átdolgozásokat, mint sokan mások. Mi azért dolgozunk, mert imádjuk ezt tenni. Ezért nem is foglakozunk a menedzsmenttel. Erre megvan a megfelelő segítségünk, Juhász Miklós (Morszi) személyében. Ami hab a tortán, hogy ez sok embernek tetszik, olyannyira, hogy még meg sem jelent a lemez, és már több mint tíz club hívott el biztosan bennünket a következő két hónapban.

- Ebben méritek a sikert?
- Erre határozott: nem a válasz. Szerintem az a legnagyobb elismerés, hogy az egyes dalok szerzői hozzájárulnak ahhoz, hogy a remixek megjelenjenek. Az elsődleges cél, hogy Guszti a szettjeit ezekkel a dalokkal meg tudja fűszerezni, és így egyedit, különlegeset nyújtson a hallgatóságnak.

- Mit kell tudnunk ezekről a track-ekről, és melyikhez kapcsolódik esetleg egy érdekes story?
- Szerintem a Karányi–Welcome to the light című felvételnek van számunkra meseszerű forgatókönyve. Dani a saját honlapján hirdetett egy remixversenyt, amelyről sajnos lecsúsztunk. Mindettől függetlenül elküldtük neki a félkész anyagot. A legnagyobb meglepetésünkre azt írta, hogy kapjuk össze magunkat, mert a MIDEM zenei fesztiválra készül, és szeretné magával vinni a remixet. Ez számunkra talán az eddigi legnagyobb elismerés, annál is inkább, mert még eddig személyesen még nem találkoztunk, tehát ő csak a munkánkon keresztül ismerhet minket. Nagyon korrekt volt velünk a jogdíjak tekintetében is. Köszönjük ezúton neki. A Szatmári Istvánnal baráti kapcsolatban vagyunk, s akiről érdemes tudni, hogy nagyon kevés dj-nek adatott meg, hogy átdolgozást készítsen az új dalához. Emellett sok tanáccsal lát el minket.  A Cairo felvételei, pedig azért szívünk csücskei, mert nagyon sok tartalék van bennük, és hozzánk hasonlóan nehezen tudják leküzdeni még a távolságot.

- Említettél egy fél mondattal egy partysorozatot!
- Igen, itt több szálon fut a cselekmény. Egyrészt ez kapcsolódik a Recycling remix collection sorozathoz, másrészt a Nyíregyházi Televízió Halló kívánságműsorához. Nem is mi kezdeményeztük ezt a dolgot, hanem azok a barátok, dj-k, akik mellettünk állnak és látnak fantáziát bennünk. Első állomása máris egy különleges helyszín, mégpedig a Szerbiában található Tornjos. Dj Noyz felkérésére látogatunk el egy ottani klubba, ugyanis a Bolje piti című felvételéhez készítettünk remixet szerb nyelven, amely elmondása szerint igen népszerű.

- Milyen terveitek vannak a közeljövőre nézve?
- Sokan nyaggatnak, hogy készítsünk saját dalt. Egy egész albumra való preview-nk van. Néhány hétre van csak szükségünk arra, hogy minden kész legyen, no meg egy plusz ötlet kell még. Az ötlet, pedig biztos kipattan. Azért bízom ebben, mert mivel mi hobbyból dolgozunk nincs nyomás rajtunk, és ezért sokkal felszabadultabban tudunk alkotni.

- bíró -

[2007.03.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még