2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
The Beatles: Love
Kapcsolatok
The Beatles
Legnépszerűbb csengőhangok

Love azaz különlegesség Beatles dalokból

Újabb bőrt húztak le minden idők legnagyobb zenekaráról, a Beatlesről, ám a mostani nem egy megszokott válogatáslemez, nem is egy Danger Mouse által újragondolt album (ami végül hivatalosan meg sem jelent), még véletlenül sem olyan, mint a Let it be…Naked.

Las Vegasbana járunk, a Mirage kaszinóban, megtesszük a tétjeinket, természetesen zsetonjaink a fekete tizenhármason landolnak, majd pillanatokkal később csalódva vesszük tudomásul, hogy az az imádnivaló kis golyó a nulla előtt állapodott meg. Búsulni persze nincs idő, hiszen rohanunk át a színházterembe, ahol a kanadai társulat, a Cirque de Soleil adja elő legújabb darabját, mely a Beatles életét hivatott bemutatni. Aztán csörög a vekker, álmos pilláink felverődnek, és a való világban kénytelenek vagyunk beérni a show hanganyagával, a LOVE című koronggal.

Beatles egy új nézőpontból

Az ötlet az volt, hogy az eredeti mesterszalagok felhasználásával a banda producere, Sir George Martin és fia Giles, egy teljesen egyedülálló anyagot hozzon létre, melyen az ismert és kevésbé ismert Beatles számok egymásba fonódva, a dalok egymást kiegészítve egy új nézőpontból mutassák be a zenekar életútját.

Teljes egészében ez csak a Tomorrow Never Knows című mesterművel sikerült, melyet a Within You Without Youval mixeltek össze, megajándékozva minket egy kivételes pszichedelikus élménnyel. Sajnos ilyen típusú alkotás nem sok van az albumon, a legtöbb kimerül abban, hogy egymáshoz passzoló dalokat raknak egymás után, a Yesterday például a Blackbird intrójával kezdődik, a Drive My Car-ból, a The Worldből, és a What You’re Doingból pedig nem egész két perces számot csináltak. Az Octopus’s Garden picit lassabban hangzik el, a Sun Kinget visszafelé játsszák le, természetesen át is keresztelik Gnik Nsura, a Strawberry Fields Forever végén a Penny Lane és a Hello Goodbye tűnik fel, a While My Guitar Gently Weeps alatt pedig vonósokat hallhatunk.

Az eredmény vegyes

Mivel a Beatlesről van szó, alapból zseniális, viszont az apa-fia producerpáros csak azt csinálta, amit bármelyik DJ: megkeresték az egymáshoz passzoló számokat, és csináltak belőle egy 78 perces mixet, szem előtt tartva, hogy a felbujtó társulat egy musical soundtrackjét rendelte meg. És azt is kapta. Egy zseniális soundtracket egy fergeteges musicalhoz.

-bd-

[2007.03.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még