2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Több Megasztár-koncert is elmarad a nyáron
A Megasztárosok saját dallal várják babájukat
Kontor Tamás kocsmában forgatott
Megszületett Szabó Eszter és Kontor Tamás közös gyereke
Zenészek meglepő szerepben Kontor Tamás klipjében - NÉZD MEG A KLIPET
Kapcsolódó Kiadványok
Kontor Tamás: Rengeteg év
Kapcsolatok
Kontor Tamás
Legnépszerűbb csengőhangok

Hogyan kerül a vadnyugat Budapestre?

Kontor Tamás Rengeteg Év című albuma egy új életérzéssel lepett meg.

Sokan csak a Megasztár 3 szőke szívtiprójaként emlegetik, ami nyilván hízelgő, de azért arról még véletlenül sem szabad elfelejtkezni, hogy Kontor Tamás zenész, méghozzá nem is rossz. Sőt, tegyük hozzá, egészen kiváló. Már a verseny döntőjében is bizonyította: nála csak a valódi hangszerekkel előadott dallamok jöhetnek szóba. Ennek tudatában hallgattuk meg bemutatkozó albumát, amely csak a vadnyugati filmekből ismert tájakra repített bennünket.

„Macsós” borító
Fehér háttérre helyezték Kontor portréját, laza, „macsós” izompólóban, karkötőkben feszít, fején vagány western-kalappal, kezében a szinte már védjegyévé vált gitárral. Jobb oldalt egy ízléses, „férfias” grafika fogja közre az előadó nevét, vezeték-és keresztneve pedig körülöleli az album címét. Nem lennék meglepve, ha ezt a motívumot majd rajongói pólókon is viszontláthatnánk egyszer. A lemez hátulján is ugyanez a beállás látható, csak éppen a másik oldalra fordul a zenész. A dalok listája is szerepel, na meg a támogatók és a kiadó névsora is itt találtható. Kinyitva a tokot, egy fekete-fehér kép tárul a szemünk elé, amint kissé lehajtott fejjel Kontor mosolyog. A megoldás emlékeztet a ’90-es évek elején oly’ népszerű tinimagazinok poszter mellékleteire, (akárcsak Rácz Gergő albumjában az egyik fotó) amikor minden dögös pasi fekete-fehérben jelent meg. A bal felső sarokban a honlapcímet jelölték, amely azonban nem volt elérhető. Bosszantó…

A korong színe fekete, rajta a címoldalon szereplő grafikával. A könyvecske első oldalán egy kukoricaföld mellett pózol a zenész, hanyagul a vállára vetett gitárral, mintha csak egy vándorbotot tartana. Szeme a távolba néz, mintha a jövőt kémlelné. „Amerikás” az összhatás. Az, ahogy dalok címét és szövegeit közlik - a barna cím és a díszítő motívum - az nagyon „vadnyugati”, már-már várnám, hogy Terence Hill is megjelenik… Minden cím alatt láthatjuk a zeneszerzőket és a szövegírókat, a versek alatt pedig a közreműködők névsora található. Az egész füzet ízléses, férfias, „Kontortamásos”: a gitár hangsúlyos a képeket és a country-feeling is tisztán kiérezhető. Egyetlen dolog zavar csupán: nincs olyan kép, amelyen a énekes a szemembe nézne. Mindenhol a távolba mereng, talán Amerika felé tekinget…

Gitár, western, sok-sok zene meg még egy kis gitár
Ma valakinek hinnie kell (Az eredeti búcsúdal): kellemes zongorajátékkal kezdődik, Kontor lágyan énekli az első pár sort, hogy aztán a húrok közé csapjon és egy jó kis rockdalban mondja el, miről is szólt a verseny, amiben ő is részt vett. Egykori ellenfelei, Szabó Eszter és Varga Ferenc is énekel ebben a felvételben, amelyben nekem különösen a gitárszóló és az a rész tetszett, amikor a három énekes együtt dalolja, hogy „Ma valakinek hinnie kell, hogy szebb lesz majd az a sor…” mert hinni kell. 

Rengeteg év: a címadó nóta. A dob és a gitár remek összhangjával nyit a dal. A szöveg alapján az az érzésem támadt, hogy Tamás egy kicsit visszasírja a régi időket, amikor füstös, eldugott helyeken „zöldfülüként”, pár vendégnek játszott. Akkor is, ha szinte csak a fogyasztott sör volt a gázsi… Külön tetszett, ahogy a dobverő a kisdob káváján adja a ritmust a gitárnak és a zongorának.

[2007.03.29.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még