2024. május 1. | szerda | MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ismét hajóra száll a Kispál Originál
Csendes-űlős turnén a Kispál
A fele sem igaz
Képgalériák
Csókolom - 2007 márc. PeCsa
Kispál és a Borz - 2007 márc. PeCsa
Peet - 2007 márc. PeCsa
Kapcsolatok
Kispál és a Borz
Peet
Csókolom
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Peet, Kispál és a Borz
[2007. március 16.
péntek 18:00]

Happy Borzday!

Az idén 20 éves Kispál és a Borz lemezbemutatójára látogattunk el.

Idén eljött az első hosszú négynapos hétvége! Amiből azért még lesz részünk ebben az évben. Volt ünnep és kevésbé ünnepi események sora, de mi evvel nem foglalkozunk, mi ismét inkább a zenét és a zenei kínálatból válogattunk, és bátran állíthatom rendezvényben nem volt hiány.

Jómagam inkább azt sajnálhattam, hogy egy időben nem lehettem több helyen, mivel ugyanarra a napra több buliba és koncertre is meghívást kaptam. Végül is a Petőfi Csarnokot és a Kispál és a Borz lemezbemutató koncertjét választottam esti programnak.

Csókolom, bemelegítjük a zenekart!

A zenés este hat óra után kezdődött, most két előzenekar is melegítette a nagyérdeműt, elsőként a „Csókolom” nevű formáció borzolta a kedélyeket szókimondó és néhol kissé meghökkentő szövegvilágával. A második fellépő a „PEET” igazi meglepetés, igazi gyöngyszem volt számomra, mivel a zenei élet nagy tengerének hullámai most először sodortak egymás közelébe, valóban első hallásra megtetszett, amit halottam tőlük és ezzel nem csak én lehettem így, hiszen a Pecsa teltházas közönségét is magukkal tudták vinni erre a zenei túrára.

Nagyon jól szólt a csapat, jó zenével és nem utolsósorban - sok unalmasan színpadon álldogáló zenekarral szemben - kontaktust is tudtak teremteni a közönséggel.

Tizenévesek vették át a terepet

A publikum összetételét nézve, kissé meglepő volt, hogy túl sok ős-borzossal nem találkozhattam, inkább a tizenévesek vették át a szerepet 14-18 évesek, na jó pár húszon évessel is összefutottam.

Visszatérve a „PEET”-re az Ő fellépésük is lemezbemutató koncert volt, hiszen nemrégiben jelent meg második-első nagylemezük „Fele sem igaz” címmel.  Mit is jelent a második-első kifejezés? A zenekar 2000 körül alakult, koncerteztek, járták az országot és a fesztiválokat, majd első albumuk „megjelent”, de csak a zenekar oldalán volt letölthető, a mostani album már kész cd formájában is megvásárolható. A PANKKK programjának segítségével ölthetett kész lemez formátumot. A PEET csapatában ismerős arccal is találkozhattam, hiszen a dobok mögött Tóth (Csülök) Zoltán adta a ritmust a többieknek.

Ismét lemezbemutató következett

Ezen kellemes meglepetést okozó zenekar után némi átszerelés  következett, majd színpadra léptett a Kispál és a Borz csapata, Ők is lemezbemutató szándékkal koncerteztek, hiszen nemsokára (remélhetőleg) a boltok polcaira kerülhet a jubileumi dupla album! - Erre utaltam a címben is, hiszen 1987-ben, azaz 20 éve alakult a zenekar és azóta is töretlenül teszik a dolgukat, igaz a húsz esztendő nem kevés így voltak tagcserék a zenekarban, de a mottó az egyedi hangzás a „Borzos védjegy” semmit sem változott. Mit hozott ez a húsz esztendő 12 nagy és 6 kicsi lemezt, mint például: Ágy asztal tévé, Naphoz Holddal, Bálnák ki a partra, én szeretlek Téged, Velőrózsák, stb. -

Ennek ismeretében a repertoár gerincét a megjelenő új album dalai alkották, de természetesen azért régebbi slágerek sem maradtak ki, összesen 28 dal hangzott el a koncerten.

A közönség láthatóan élvezte a bulit és minden (ismert) dal szövegét együtt énekelték Lovasi Andrással, és természetesen a másik Andris szájából nem maradhatott ki az elmaradhatatlan kellék: a cigaretta.

Tehát összegezve: mindég megújuló, de változatlan minőséget kaphatunk a Kispál sa Borz koncertjein. Az új dalok nagyon jól sikerültek és jómagam is várom, hogy tulajdonosa lehessek a jubileumi dupla albumnak! Hamarosan…

-BK-

[2007.03.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még