2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Redman és Methodman a PeCsában
Kapcsolatok
Method Man
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Method Man & Redman
[2007. március 9.
péntek 19:00]

Jobb később, mint soha: „két óriás” fellépése a Pecsában

Bár sokat kellett rájuk várni (nem péntek este, hanem általában, úgy tizenpár évet), bizton állíthatom, hogy megérte.

Akik ellátogattak Redman és Methodman közös koncertjére március 9-én este a Pecsába, biztos nem csalódtak. Két óra tömény élvezet a koncerten, és a java csak ezek után következett.

Bizonytalan előérzet
Elég vegyes érzésekkel vágtam neki a péntek estének. Itthon kétféle hip-hop buli van ugyanis: az egyiken alig lézengenek, a másikon egy tűt sem lehet leejteni, annyian vannak. Nem tudtam – mint ezen a kúltúrkörön kívül álló, nem tudhattam –, hogy itt melyik fog fogadni. Ahogy azonban közeledett a rendezvény ez az érzés kezdett elmúlni. Már csak azért is, mert mint kiderült, az egyik szervező (Stephan köszi a bulit) volt gimis osztálytársam, ő elárulta, hogy az elővételes jegyek mind elfogytak, csak a helyszínre tartottak vissza pár száz darabot.

Felfokozott várakozás
Mi rutinosan nem a 7 órás kapunyitásra mentünk oda, hanem előzetes telefonos egyeztetés alapján csak 10-re. (Jó tipp: a Pecsában általában leadják a programot a szervezők a pénztárba. Szóval ha ilyen hosszabbnak igérkező program van, akkor érdemes telefonon érdeklődni, nehogy nagyon korán odaérjük, és nagyon „elfáradjunk” a fő attrakcióra. Ilyenre is volt ezen az estén nem is egy példa, szegény delikvensek életük bulijára készültek és mire a koncert elkezdődött, kint aludtak az előtérben a „megfáradt” rajongók.)

Kezdődik? Kezdődik!
Még így is kellett egy kicsit várnunk, legalább felmértük a terepet. Hát aki ezt a fajta zenét szereti, az ott volt. Dugig volt a Pecsa, a hangulat pedig fenomenális! A közönség ütemes Wu-Tang kiáltásokkal hívta az öltözőben készülődő sztárokat. A színpad mögött kivetítő, rajta az élőkép a színpadról. Kicsit kérették magukat a srácok, aztán belecsaptak.

Beteljesedés
Jártam már pár hip-hop koncerten, de ez vitte a pálmát. Nekik elhittem amit csináltak, nem alibiztek, tették a dolgukat. A hangosítás különösen jó volt, ezen szintén meglepődtem. Először nem hittem el, hogy ilyen felállást is el lehet rontani, de volt már akiknek ez is sikerült (pl.: Sziget Nagyszínpad - Basta). Itt nem ez történt, jól szólt minden. A DJ-k - Dice és Mathematics - is rappeltek, jó kis freestyle-ok váltogatták egymást a már megkomponált részekkel. A két fő attrakció, Redmam és Methodman is teljes koncentrációval nyomta végig a majdnem két órát. Elhangzottak a nagy számok: Judgement Day, M.E.T.H.O.D.M.A.N., How High, All I Need, Bring the Pain, Thang-Thang (Do You Really). Volt még Brooklyn Zoo, Got Your Money, Shimmy-Shimmy.

Igazi meglepetés: az afterparty közönségtalálkozóvá vált
Aki a koncert után átjött a New Orleans-ba, a „hivatalos” after party-ra, annak óriási élményben lehetett része: Dice állt a pult mögé és Redman Mc-zett.(Meghirdetett dolog volt, szóval nem VIP party volt, hanem 1500 forintért bárki jöhetett.) Közben Methodman a táncparketten kokettált mindenkivel! Még a mobilszáma is megvan (de komolyan!)! Annyira emberközeliek voltak – jó, mondjuk Martellt ittak – nem voltak elszállva, beszélgettek, fényképezkedtek, buliztak mindenkivel.

Minden hétre ilyen bulit!
Ugyan nem tudom, hogy ez hányadik bulija volt a szervezőnkek, de azt hiszem ez jó példa lehet mindenkinek. Így kell megszervezni, levezényelni egy bulit. Minden a helyén volt, a ráadás partyról meg már ne is beszéljünk!

Összegezve: egy óriási péntek esténk volt, tele élményekkel, bulival. Aki ott volt, nem bánta meg, az biztos (beszéltem már azóta pár emberrel és mindenkinek ez volt a véleménye).

Jó hír a rajongóknak: az egész Wu-Tang Clan felép a Pohoda fesztiválon, Trencin-ben (Szlovákia, július 20-21.)! Addig is jó pihenést, durva buli lesz az is!

-Aretuska-

[2007.03.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még