Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. október 17. | kedd | Hedvig nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Crystal: Világok hangjai
Kapcsolatok
Crystal

A világok hangjai és gyönyörű melódiák Crystal módra

A Crystal negyedik nagylemeze még karácsony előtt arannyá vált. Az együttes megkapta legnagyobb ajándékát, amelyet csak a rajongóktól kaphatott. 2000-ben a Két utazóval indultak, majd érkezett a Fújja el a szél és a Trilógia. Most pedig itt a várva várt folytatás: a Világok hangjai.

A kiadvány nem hagyományos, műanyag tokos, de még nem is sima papír. Összetett, meglepő és kreatív. Találunk az elején egy szemüvegféleséget, pontosabban, két lencsét, sőt még külön használati utasítást is olvashatunk benne. Egy külön kis füzetecske, tele képekkel, és szövegekkel, ahonnan persze az ilyenkor szokásos köszönetnyilvánítás sem hiányozhat. Egy aprócska hiba: a tizedik dalnál a zeneszerző Kasza Tibor helyett Kaszta Tibort olvashatunk. A fotók szépek, alaposan kidolgozottak, a 3D-hez igazodva jelennek meg. 

Keretet adva a lemeznek, az első dal az Intro, az utolsó pedig az Outro. Az Intronak keleties varázzsal megfűszerezett hangzása van, míg a záródal, kissé mélabús, merengő, amolyan búcsúzós hangvételű.

Több dalnál olyan érzésem volt, mintha egy színházi nézőtéren ülnék és egy romantikus musicalt hallanék. Kiemelném  szép zongoraszólókat, és a hallhatóan sokféle hangszerarzenált.

Keleties dallamok

A második dal érdekessége, hogy az Intro folytatása. Összefolyik vele, ám egyszer csak a zenekar énekesnője, Lajtai Kati elkezd énekelni és ugrik egyet a lejátszó, csak onnan lehet észlelni, hogy nem is a kezdő dalt halljuk már. Misztikus, keleties, a szöveg pedig egy messzi távolról szól, amiért elindulnak, hisz hívja őket a végtelen.

A lista harmadik darabja, a már jól ismert "Te vagy a jel" című nóta. Erről nem szeretnék részletesen véleményt formálni és ismertetni, hisz aki néz tévét, vagy hallgat rádiót, már nem egyszer hallhatta és megalkothatta önálló álláspontját.

Képek egy filmről

A következő muzsika a "Képek egy filmről". Azt hiszem, a kedvenc dalom a lemezről. Lassú, érzelem dús, romantikus, és itt éreztem nagyon a már említett musicalhatást. Csak hallgattam, és elképzeltem, ahogy ez egy színpadon csendül fel, és a két főszereplő előadja a duettet. Nagyon szép nóta.

[2007.04.02.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
sorinrebecca szolgáltatás [2017.10.09.]
Beatles banda dobos, gitáros, zongorista zenekar [2017.10.08.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Szívbemarkoló felnőtt mese lett A Notre Dame-i toronyőr történetéből
Végre Budapesten is...

Jubileumi ünnepséggel emlékeztek a Budapesti Operettszínházban
100 éve született jelenkori...

Élményszüret volt Siklóson - fogadalmat tettek az énekesek
Jamie Winchester és Hrutka Robi újra együtt - képek a budapesti koncertről
beszámolók még
koncert.lap.hu