2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Az Ezüstpatak első klipje
Kapcsolatok
Ezüst-Patak
Legnépszerűbb csengőhangok

Az Ezüst Patak új stlíusban kezdett csörgedezni

Egy új stílust és hangzást próbál becsempészni a magyar zenei életbe az Ezüst Patak nevű zenekar, akik dalaikban a modern és a tradícionális rockzenét ötvözik, melyekbe eredeti népdalok is bele vannak dolgozva.

Erre a kevert stílusra a formáció vezetője Gabrieli Richard kitalált egy új elnevezést, és így született meg az Urban Folk n’ Roll.

A zenekarban Gabrieli Richard basszusgitározik és énekel. Régebben a Mask, a Southern Special, Zero-G zenekarokban játszott. Raksányi Boglárka énekel, Csányi Szabolcs gitározik, akit a Black-Out zenekarból ismerhetünk, Héri Attila dobol, a Zero-G nevű zenekarban játszott korábban és Udvarhelyi Bálint pedig billentyűkön, illetve különböző "kütyükön" zenél

Az Ezüst Patak zenekar név sem mindennapi. Miért is lett a zenekar Ezüst-Patak? Gabrieli Richard meghallotta egyszer Raksányi Boglárkát énekelni, akinek a hangja olyan kristálytiszta, mint a hegyi patak, innen jött az ötlet, hogy Bogi legyen a Patak. Az ezüst pedig Richye, és nem csak azért, mert szereti az ezüstöt, hanem azért, mert az ezüst olyan fém, hogy egyben kemény és férfias, ugyanakkor egyben lágy is, tehát olyan, mint Richye. Így Bogi a Patak, Richye pedig az Ezüst, és így lett Ezüst-Patak a zenekar neve.

Szabad élet

Nemrég fejezték be az első album zenei felvételeit, és április 2-án tervezik a debütáló korong megjelenését, amely szerzői kiadásban fog megjelenni. A CD-n 11 dal lesz magyarul + 3 dal angolul is, tehát összesen 14 nótát fog a korong tartalmazni. Ezen kívül a Szabad élet című dalra készített klip angol verziója is felkerül a korongra. De ez még nem minden! Egy 16 oldalas füzetecske is mellékelnek a lemezhez, amely tartalmazza a szövegeket, illetve a zenekarról nagyon sok érdekes fotót találhatunk majd benne.

Indián a rendezője klipjüknek, melyet a Szabad élet című dalra készítettek el. Ezt két forgatási helyszínen rögzítették. 

-Hajós Maja-

[2007.03.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még