Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. január 22. | péntek | Vince, Artúr nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Balázs Elemér Group

Balázs Elemér Group

Balázs Elemér, Magyarország egyik legelismertebb jazzdobosa 2000-ben alakította meg a zenekart, amely az ország egyik legkedveltebb együttesévé nőtte ki magát. A Group egyéni hangzásvilágot alakított ki, melyben a női és férfi énekhang fontos szerepet kap és érdekes konrasztot alkot.

Zenei stílusukra jellemzőek a dallamos témák, melyekhez gyakran használnak páratlan ritmikájú kíséretet. Szívesen kalandoznak az etno zenei stílus világában és merítenek inspirációt más zenei kultúrákból. Kritikusok szerint ez az a fajta elmélyült zene, ami bármilyen szituációban hallgatható.

2007-ig 4 albumuk jelent meg, melyekre neves vendégeket is meghívtak. Az elsőhöz Pat Metheny, a híres jazzgitáros írt ajánlást (Around the World-2002 BMC Records -Feat: Dresch Mihály, David Yengibarian), (Our Worlds Beyonds-2003 BMC Records -Feat: Charlie Mariano, Dés László), (Refracting sounds-2004 BMC Records: Dés László, Borbély Mihály, Lukács Miklós, Cvikovszki György), (Magyar népdalok-2005 X kiadó-Palya Bea, Szalóki Ági).

Az 'Around the World' egy olyan lemez, amely nem a szokványos produkciók gyűjteménye, és amely világjáróknak és az eklektika kedvelőinek szól.

2004-ben a Group felkérést kapott egy Salamon András által rendezett film zenéjének elkészítéséhez, melynek címe Getnó. A fimből ihletett Refracting Sounds című albumuk kapta meg a 2005. évi Fonogram díjat. Hazai és külföldi fesztiválok állandó közreműködői (pl. Bécs, London, Berlin, Hága, Prága, Pozsony, Skopje).

A 2007 októberében megjelent Early Music című lemezükön pedig reneszánsz és barokk darabok egyedülálló feldolgozásait lehet hallani.

[2009.09.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

"Legdrágább nyájas olvasó!" - A Bridgerton család - Filmajánló
Ha a megszólításomat...beszámolók még
Otthoni játékok