2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

A koncert segítségével kicsit stabilizálhatják a helyzetet

Jótékonysági koncertet szervez április 14-re a Mosonszetmiklósi Faluvédő Egyesület, amelynek a győri illetőségű Pannon Quartett énekegyüttes lesz a vendége. A részletekről lapunk az egyesület elnökét, Simon Beatrixet kérdezte.

A mosonszentmiklósiak előtt nem ismeretlen a Pannon Quartett énekegyüttes, ugyanis 2003-ban egyszer már felléptek a faluban, akkor karácsonyi koncertet adtak. Műsoruk nagy sikert aratott, így kézenfekvő volt, hogy ismét őket hívja meg az elnök.

- Az együttes vezetőjével, Szabó Balázzsal – aki a Győri Nemzeti Színház magánénekese - nem új keletű az ismeretség, nagyon régóta barátok vagyunk már. Általa kerültem kapcsolatba a Pannon Quartettel is, pontosan 2002-ben, amikor is megalakult a csapat. Rendeztünk egy szép karácsonyi koncertet a község római katolikus templomában. Megható volt, amikor a „Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország” című dalt együtt énekelte a közönség a művészekkel – tudta meg a Zene.hu az előzményeket.

Az újság helyzete közel sem bíztató


Megjelenésének első éves évfordulóját 2006. decemberében ünneplő faluújság nincs könnyű helyzetben, talán az áprilisi koncert segíteni fog abban, hogy továbbra is havi rendszerességgel, térítésmentesen jusson el a lakossághoz.

- Sajnos csak az önkormányzattól érkezik anyagi támogatás, ami valljuk be meglehetősen kevés ahhoz, hogy a lap továbbra is fennmaradjon. Reméljük, a koncert segítségével egy kicsit stabilizálni tudjuk a helyzetet, hiszen a falu lapja mindenkihez szól
– vázolta a helyzetet és a reményeit Beatrix.

Közkedvelt dalok a repertoárban

A két tenoristából és két basszistából álló művészi énekegyüttest a zene és az éneklés szeretete mellett a barátság is összeköti. Koncertanyagukban elsődleges szerepet kapnak a hazafias dalok, kuruc nóták; de musical, opera-és operett slágereket, népszerű „örökzöldeket” is előadnak. Szabó Balázs, Mosolits Miklós, Farkas Csaba és Pusztai Ervin alkotják a Pannon Quartettet, koncertjeiket Pusztai Lilla hegedűkísérettel teszi még színesebbé.

- Szeretném, ha idén is szép számmal jönnének el a mosonszentmiklósiak az énekegyüttes koncertjére, mert amellett, hogy színvonalas és tartalmas szórakozásban lesz részük, az 500 forintos belépőjegy megvásárlásával megmenthetik saját faluújságukat
– foglalta össze a koncert lényegét Sinom Beatrix.

Havassy Anna Katalin

[2007.04.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még