2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Bolero Fúvósegyüttes - Győr
Vukán György
Komolyzene

Mandarin holdat kínál az elsőlemezes fúvósegyüttes

Mandarin Hold. Ez a címe a Bolero Fúvósegyüttes-Győr formáció napokban megjelent kiadványának, amin Vukán György szerzeményei találhatóak.

Képzett zenészekből - Győri Filharmonikus Zenekar és a Győri Nemzeti Színház muzsikusaiból - 2004-ben alakult a fúvósegyüttes. A bemutatkozó koncertre egy év múlva 2005-ben, a Győri Nyár elnevezésű nemzetközi kulturális fesztivál keretén belül került sor. Vukán Györggyel, a világhírű jazz zenésszel először egy szilveszteri koncerten zenéltek együtt.

Egyre nagyobb nyilvánosság, sikerek

Az együttes széles repertoárt alakított ki, amely átöleli a direkt erre az összeállításra írt zeneműveket, illetve népszerű zeneművek átiratait is, a barokktól egészen napjainkig. Felkérésükre három kortárs mű is elkészült, amelyet szintén nagy sikerrel mutattak be.
Eddigi koncertjeik során olyan elismert és népszerű zeneszerzők művei csendültek fel, mint Mozart, Beethoven, Händel… Számos koncertet adtak már Győrben és hazánk más településein is. Ez év elején, a Magyar Rádió Márványterméből élő koncertközvetítés volt az együttes hangversenyéről.

Mandarin hold az első lemezen

Ősz Gábortól, a Bolero Fúvósegyüttes-Győr vezetőjétől megtudtuk, hogy az első lemezük a Hungaroton kiadó gondozásában jelent meg, amelyen Vukán György szerzeményei csendülnek fel. A felvételek Győrben, a Richter Teremben készültek, - február 9-11-én, - s a zenészeket maga a világhírű jazz zenész, Vukán György irányította. Az albumon a zenekar állandó tagjai mellett olyan vendégművészek és formációk is közreműködtek, mint Boldoczki Gábor (trombita) és a Győri Ütőegyüttes.

Minden egyes darab kifejezetten fúvósegyüttesek számára íródott: „Mandarin hold”, „Három bagatell”, „Három tánc”, „Borszínű tenger”, „Mindörökké és még egy nap”. Az első lemezbemutató koncerten is túljutott már a zenekar, március 24-én a Magyar Rádió Márványtermében mutatták be először a közönségnek a korongot, amelyet a Budapesti Tavaszi Fesztivál apropóján rendeztek.

A formáció számos koncerten szeretné a közönség elé vinni bemutatkozó lemezének anyagát, így a megszokott repertoár mellett vadonatúj dalok is hallhatóak lesznek a hangversenyeken, amelyek az igényes zenét kedvelő zenebarátoknak biztos szórakozást ígér.

- Havassy Anna Katalin -

[2007.04.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még