2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Adj Hangot társulat
Seventeen Big Band
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Seventeen koncert a krízishelyzetben lévő gyerekekért
[2007. május 5.
szombat 19:00]

Seventeen koncert a krízishelyzetben lévő gyerekekért

A big band mostani produkciója a Fészek Egyesületnél nevelkedő, krízishelyzetben lévő gyerekekért jött létre; a zenekar a koncertből származó bevételt jótékonysági célra, az érdi átmeneti gyermekotthonnak, valamint az Egyesület nevelőszülői családjaiban élő gyermekeknek ajánlja fel.

A Seventeen zenekar 2000 decemberében a XVII. kerületi zeneiskola jelenlegi és volt diákjaiból valamint a big band műfajáért rajongó zenészekből alakult. Alapítója és vezetője Szász Zsolt, a Bartók Béla Zeneiskola és Művészeti Iskola tanára. A Seventeen eddig főleg Budapesten és környékén lépett fel, de játszottak már több vidéki város Jazz fesztiválján is, Hajdúböszörményen, Harkányban, Barcson és Sajószögeden is.

Vendégművészként a jazz élet kimagasló zenészei szerepeltek velük: Dörnyei Gábor (dob), Gyárfás István (gitár), Andy Cohen (harsona, USA).

2005-ben az együttes Olaszországban vendégszerepelt, turnéjuk során mindenhol nagy sikert arattak. Az olasz közönség óriási ovációval fogadta a széles repertoárból válogató zenekart. Produkciójuk, zeneszámaik stílusa nagyon széles skálán mozog, a swingen, a mambon keresztül, megdöbbentő módon, a rockig, mely egy big band esetében meglehetősen különlegesnek számít.

A Seventeen az évente megrendezett budapesti big band fesztivál állandó résztvevője és díjnyertese. Kétszer is „kiemelt arany diploma” díjat kaptak a „B” kategóriában, 2003-ban és 2005-ben a szakmai zsűritől, 2006-ban pedig az „A” kategóriában a bronz fokozatot nyerték el nem mindennapi szereplésükkel.

A big band mostani produkciója a Fészek Egyesületnél nevelkedő, krízishelyzetben lévő gyerekekért jött létre; a zenekar a koncertből származó bevételt jótékonysági célra, az érdi átmeneti gyermekotthonnak, valamint az Egyesület nevelőszülői családjaiban élő gyermekeknek ajánlja fel. A Fészek Egyesület olyan gyermekekről gondoskodik, akik saját családjukban elhanyagoltak, bántalmazottak, veszélyeztetettek voltak. Közülük jelenleg 310-en találnak újra otthonra a Fészekben.

A jótékonysági koncerten az Adj Hangot! Musical Koncerttársulat szólistái a legígéretesebb kezdő – és már nem is annyira kezdő – fiatal énekesei működnek közre.

(epo)

[2007.04.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még