2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Hogyan készül az úl album - blog
Kapcsolódó cikkek
Zagar siker Lengyelországban
A Zagar frontembere a Bécsi Erdőben
Kapcsolódó Kiadványok
Žagar: Bossa Astoria Revolution Remixes
Žagar: Local Broadcast
Žagar: Szezon - Eastern Sugar
Kapcsolatok
Žagar
Zságer Balázs
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Zagar
[2007. április 29.
vasárnap este]
Zságer DJ set
[2007. április 21.
szombat este]

Zagar: ősszel jön az új album

Az új Zagar album munkálatai lassan befejeződnek, ősszel már a boltok polcaira kerülhet a csapat második stúdiólemeze. Az új anyag felvételein több énekessel is dolgoztak együtt, a hangzásvilág hasonló lesz, mint az eddigi Zagar zenéknek, esetleg kicsit több dubbal és elektróval. A munkálatokat nyomon is követhetjük a zenekar bolgján.

A Zagar weboldalán található freeblogon nyomon lehet követni a lemez készítésének a fázisait. Ebből kiderül, hogy ezen a korongon is Ligeti György - a Puzzle zenekarból - énekel, de az egyik szerzeménybe egy különös formáció, az Underground Divas szerepel (ismert magyar énekesnők alkotnak egy gospel kórust Underground Divas néven). Szintén érdekesség, hogy Zságer Balázs hangja is hallható lesz egy számban, plussz néhány másik szerzeményben is, mint vokál. A dalokat ezúttal is angolul vették fel, a szövegeket Hutvágner Szofi írta.

A scratch most is (mint mindig) DJ Bootsie nevéhez fűződik. Három dalban vonósokkal is dolgoztak: De Coll Ágnes hegedűssel és Márkos Albert csellóssal.

- "Az új album tulajdonképpen a mesterséges és a természetes hangok "összecsapása" lesz, hol az egyik, hol a másik javára. Mindez koncepciózus, struktúráltabb szerkezetekkel." - magyarázza a készülő lemezről Zságer Balázs.

Színpadra, mindegy milyen formában

A csapat mostanában hanyagolta a fellépéseket, de áprilisban újra színpadra állnak. Sőt, Zságer Balázs a pár évvel ezelötti Creepy Little Bitch audiovisual show után újra lemezeket rak fel. Ezúttal április 21-én a Death Disco Budapest záróbuliján, ahol a The Puzzle is fellép, illetve a Petőfi radió egyik műsorában játsza majd le kedvenc számait egy órában. A nyári fesztiválokon pedig minden bizonnyal hallhatóak lesznek az új album dalai is.

Nemrégiben mutatták be azt a színházi darabot, melynek a zenéjét Balázs szerezte. Nem ez volt az első ilyen jellegű munkája, és valószínűleg nem is az utolsó.

- "Nagy dolog volt számomra egy olyan klasszikus darabhoz zenét csinálni, amelyben olyan élő legendák játszanak, mint Molnár Piroska, Hollósi Frigyes, Básti Juli, Csoma Judit, akiket eddig csak filmekből vagy a TV-ből ismertem. És itt szeretném megemlíteni az egyik kedvenc szereplőmet, Kaszás Attilát, akinek sajnos ez volt az utólsó szerepe (R.I.P)." - árulja el a darab zeneszerzője.

Tervek, jövő

A sok munka miatt a Yonderboi-al közösen Trevira Modern határozatlan időre pihen. Persze készülnek olyan zenék, amelyek nem illenek bele a Zagar hangzásvilágába, ezek majd valamilyen név alatt kiadásra kerülnek. Az új album megjelenésével indul a Zagar turné is és talán jövő ősszel beszélhetünk majd egy, az eddigi filmzenékből készített válogatásról is. Sőt, még egy koncert DVD megjelenése sem elképzelhetetlen.

-nagymester az a38 beszélgetése alapján-

[2007.04.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még