2022. augusztus 12. | péntek | Klára nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kispál és a Borz a Nyíregyházi Főiskolán tart előadást
Csendes-űlős turnén a Kispál
Kispál a második X felé
Csókolommal melegít be a  Kispál
Képgalériák
Kispál és a Borz Győrben
Kapcsolatok
Kispál és a Borz
Peet
Kapcsolódó események
Kispál és a Borz
[2007. április 21.
szombat 20:00]

Szétnyílt a „Bársonyfüggöny”: Kispál-siker Győrben

Ugyan rendkívül sikeres volt a tavaly decemberi győri „csendesülős” Kispál-koncert is, ám sok rajongó szívesen táncolt volna egy jót legalább a kedvenc számára. Őket bizonyára kárpótolta a kimaradt tombolásért a legutóbbi koncert a PÁGISZ és ÁMK-ban.

A Peettel melegítettek

A buli már nem sokkal nyolc óra után elkezdődött. Az előzenekar a 2000-ben alakult siklósi Peet volt, melynek tagja az a Tóth Zoltán (Csülök) is, aki korábban a Kispálban dobolt. Angol és magyar nyelvű számaikkal sikerült jó hangulatot teremteniük, ám akkor még csak néhányan kezdtek el táncolni. A legnagyobb sikert az Egyszer volt hol nem volt című számukkal aratták.

Kispálék slágerekkel is érkeztek

Az est fénypontja, a Kispál és a Borz fellépése negyed tíz körül kezdődött. Ekkorra már teljesen megtelt az aula, amely egyébként remek koncerthelyszín. Ugyanis, ha kell, a nézőteret telerakják székekkel, mint tették ezt a csendesülős koncert alkalmával. Ám ha nincsenek űlőhelyek, bátran lehet tombolni, ahogy ezt később be is bizonyította a tömeg.

Rögtön a koncert elején hallhattunk régebbi és újabb számokat egyaránt, mint például a Bársonyfüggönyt és a Csigát is. Utóbbi azért érdekes, mert a legismertebb dalaikat koncerten csak ritkán adják elő. Most ezen kívül az Emese is felhangzott, így a kevésbé hűséges rajongóknak sem maradhatott hiányérzete, hacsak nem számítottak arra, hogy a Ha az életbent is végigtombolhatják majd.
Visszanyúltak a régebbi lemezeikhez is, és az első kettőről – Naphoz Holddal, Föld kaland ilyesmi – több dalt is játszottak: Tejjel kifli, Kicsi csillag, Autók a tenger felé.

Fiatal, de jól felkészült közönség tombolt

Külön érdekesség volt, hogy a koncerten résztvevők legnagyobb része kívülről tudta a dalok szövegét, pedig sokan közülük az első korongok megjelenésének idején legfeljebb óvodások lehettek. Lovasi is észrevette ezt, s reagált is a résztvevők átlagéletkorára, amikor ezt mondta Kispálnak: „András, mit tudna veled kezdeni egy tizennégy éves?!”. Az ehhez hasonló rövid kommentárok a számok között csak tovább fokozták a hangulatot. Kiderült például, hogy Kispál már egyedül is be tudja hangolni a gitárját… Az új dobos, Bóra Áron jól beilleszkedett az együttesbe, ráadásul láthatóan élvezi is a koncerteket.

A győri est remekül sikerült, a nézők elégedetten távoztak, és aki az afterparty helyszínéül egy közkedvelt belvárosi szórakozóhelyet választott, az még Lovasiékkal is találkozhatott.

Farkas Enikő

[2007.05.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Esküvői és party zenekar, Silver Moon zenekar [2022.07.29.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Eddie Vedder és társai meghódították Budapestet - képekben
Pearl Jam, Papp László Budapest...

Időutazás Leslie Mandokival
2022.07.26-án volt szerencsém a világhírű Leslie Mandoki...

Forró, nyári este a Hooliganssel - képekkel
Megnéztük az EFOTT fesztivál második napját - képekkel
4 év után ismét Judas Priest koncert volt hazánkban - képekben
Ilyen volt a Mozart! musical a Margitszigeten - képekkel
KISS ünnep az Arénában - képekben
beszámolók még