2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Volt Fesztivál
Kapcsolódó cikkek
A 15. Volt Fesztivál világsztárokkal ünnepel
Coldcut és a The Roots is jön Sopronba
VOLT bérlet ajándék CD-vel
Foglalj szállást időben a VOLT fesztiválra!
Kapcsolatok
TÁP Színház
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Volt Fesztivál 2007
[2007. július 4. - 7. ]

Zenés darabok a VOLT-on

A TÁP Színház társulata évente egy-egy nagysikerű színdarabbal lepi meg a fesztivál résztvevőit. A jubileumi, 15. VOLT Fesztiválra a társulat egy egész csokor produkcióval készül: három nagy és számos kisebb, egyedi előadást láthatnak a VOLT-osok. Mindemellett a színházi program keretében találkozhatunk még a Laár Pour Laár Társulattal, Badár Sándorral és a Dumaszínház több "komédiásával" is.

Az Odysseia című darab Homérosz idejébe repíti a nézőket, a TÁP Színházra jellemző stílusban. A kortárs színház eszközeivel élve ezúttal is a zenéé a főszerep: a társulat színházi kísérletei bebizonyították, hogy Homérosz hexameterei tökéletesen simulnak a hip-hop ritmusokra.

A Szexmachék című „sztoriszínház” a TÁP Színház különleges előadása. Színház, de valahogy mégsem az: színház, mivel a szereplők jelmezt öltenek, a színpadon, díszletek közt vannak jelen, de saját történeteiket mesélik el, a közönségnek. A különleges hangulat megteremtésében füstölők és különböző afrodiziákumok fogyasztása segíti a szereplőket és a közönséget egyaránt.

A Budapesti Katona József Színház Kamra színházában látható, nagysikerű, Keresők című előadás „csontvázverziójaként” a Keresők Sound System Talking Heads egy budapesti mesét állít színpadra.

A Keresők valóságos budapesti helyszínein (kávéház, kisföldalatti, a város legrégebbi köztéri szobra előtti tér, magas polgári lakásbelsők) reális és szürreális jelenetek váltakoznak, filmbejátszásokkal tarkítva.

Ugyancsak különleges élményt ígér a VOLT Fesztiválon naponta órákon át megtalálható TÁP Színház minisátor. A sátorban a társulat néhány perces darabokat ad elő, az alkalmanként mindössze egyetlen fős közönség számára.

Vajdai Vilmos, a TÁP Színház rendezője, színésze és alapítója mindemellett DJ-ként is bemutatkozik: DJ Reedoo néven, a Coldcut előtt pörgeti majd kedvenc lemezeit.

Tavaly nagy sikert aratott a Dumaszínház több előadása is. Az egyszemélyes show neves hazai mesterei ezúttal is színpadra lépnek a VOLT-on, és önálló műsorral érkezik az eseményre Badár Sándor is.

A fesztivál nyitónapján idén először a Laár Pour Laár Társulat is bemutatkozik a VOLT vendégeinek, méghozzá a „Best Uff” című darabot állítják színpadra.

-nagy-

[2007.05.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még