2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Adj hangot- adj esélyt jótékonysági koncert
Kapcsolatok
Seventeen Big Band
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Seventeen Big Band
[2007. május 5.
szombat 19:00]

Adj hangot! - adj esélyt a gyermekeknek

A krízishelyzetben lévő gyermekekeket istápoló alapítvány részére tartott jótékonysági koncertet az Adj hangot! társulat és a Seventeen Big Band.

Ahhoz képest, hogy az est célja a jótékonysági célra fordítandó bevételek megszerzése volt, nagyon alacsony áron adták a belépőt, csak egy ezresért, gondolom azért, hogy mindenki tudja támogatni a kezdeményezést, aki akarja, bármi kevéske pénzzel. Sőt, az este folyamán és utána sem láttam kalapozókat, sárga fecnit osztogatókat, hogy még, még, adakozzunk. Pedig többet is ki lehetett volna hozni az estéből ezen a fronton. Sebaj, majd belejönnek a szervezők, foglalkozzunk a zenével.

Éppen ideje volt már, hogy egy igazi élőzenekaros koncertet adjon az Adj hangot! társulat, hiszen az eddigi gálakoncerteken, fellépéseken sajnos csak CD alapról sikerült kísérni az előadókat. Persze, egy amatőr társulatnál ez érthető, kizárólag a pénzen múlik a dolog. Volt már egy próbálkozásuk az egyik gálán, megjegyzem, szintén a Seventeen zenekarral, és már ott is látszott, hogy igen, érdemes zenekart bevonni a műsorba. Ezen az estén végig a Szász Zsolt vezette bigband adta a hátteret az énekeseknek, és az Adj hangot! társulat profikat is megszégyenítő rutinnal adta elő az esti műsorát. (jó, na: voltak csúszászok, erőltetett poénok, de mindenkit mérjünk önmagához, és ebből a szempontból Stróbel Zsuzsa anyai gyámkodása alatt igenis nagyon jól teljesített a csapat)

Népszerű dallamok, kellemes hangszerelés

A műsort főleg a zenekar repertoárjához igazították, tehát hallhattunk nagyon sokat Prado, a mambókirály művei közül – ezek biztos közönségsikerek, s itt is bejöttek a Mambo No. 8-tól a Mambo Jumboig – Duke Ellington-tól is több mű felcsendült, de nem maradhatott ki a volgai hajósok dala sem bigband átiratban, ami valahol megint biztos siker, ha jól van előadva - és jól volt. Szóval népszerű dallamok, kellemes hangszerelésben, némi show-val tarkítva, ami azért kell… , így láthattuk Szász urat bundasapkában szólózni (ez volt az est legmelegebb pontja számára…) illetve Egressy Juliannát is hallhattuk a vége felé fuvolán, aki kiváló hangszertudása mellett arról nevezetes, hogy fuvolázás közben is mosolyog:).

De ne feledkezzünk meg a zenekar tagjaiból verbuválódott Zimme Zumm társulatról sem, akik alapvetően fúvósok, de a hangszereik minimálverzióján játszanak, azaz kizárólag fúvókán. A koncert során többen számot adhattak egyéni tudásukról is, így többek között Tremmel Bálint, Bukta Szilvi, Kovács Vera, Dajka Tamás produkcióit élvezhettük, meg persze a végén egy kis dobszólót is.

A dalokat az Adj hangot! társulat még amatőr és már nem amatőr tagjai énekelték, leginkább nagy sikerrel, a néhány kisebb elcsúszásról most felejtkezzünk el. Stróbel Dóra (aki egyébként a hamarosan bemutatandó Vámpírok bálja egyik címszerepét is énekli) két dallal is megörvendeztetett minket. Amatőr társulat lévén ezért a felkonferálást is tag végezte, de persze a műsorból sem maradhatott ki, tehát Szaploncai Laura is énekelt, mégpedig a Chattanoga Choo Choo dalt hallhattuk tőle.

Szépen sorban jöttek a lányok

És szépen sorban jöttek a lányok, Dybas Vivien az ipanemai fúval, Kuszenda Eszter a hanky-panky-val, Pataky Szilvia pedig a szvárványon túlra varázsolt minket. Bár a való világban az igazi sztárok a férfiénekesek, az Adj hangot! társulat továbbra sem bővelkedik bennük. Azért volt egy gigolónk Kocsis Dénestől, Szabados Attila mindenáron fel akart jönni hozzánk (egyébként az egyetlen magyar származású dal az esten) és Dobos Dani is énekelt nekünk két nótát.

A műsor - mint említettem - nagyon szépen lement, a közönség hálás tapssal jutalmazta mind az egyéni megmozdulásokat, mind pedig a csapatmunkát, és két ráadást is kiharcolt (ok, nem volt nagy harc).

Amellett, hogy a belépőnkkel egy nemes célt – a krízishelyzetben lévő gyermekek gyermeknapi játszadozását – támogattunk, egy kellemes estét is eltölthettünk népszerű dallamok, és kellemes énekhangok társaságában. Várjuk a folytatást!

- SirOesh -

[2007.05.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még