2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Marcel a Myspace-n
Kapcsolatok
Marcel (Carmel)

Dudás Marcell (Marcel, Carmel)

1976-ban született. A '80-as évek hangzását a bátyja kazettáiból (Kraftwerk, Depeche Mode, Yazoo, Human League) ismerte meg. 12 éves korában megkapta első szintetitzátorát, aminek a segítségével és amerikai hip-hop dallamok felhasználásával már készültek is az első művek.

Később a Bernáth/y & Sons nevű formációval játszott technót, közben a középiskolában egyre közelebb került a latin nyelvhez, tanárai bíztatására klasszika filológiát kezdett tanulni az egyetemen. Végül is médiakommunikáció szakon diplomázott le. Egyetemi évei alatt eltávolodott a technótól, sokkal inkább befelé fordult, egyedül dolgozott otthon.

1997-ben jelent meg az első kislemeze a Viginti et Duo, amelyet a következő évben követett is az album. Marcel közben leszerződött a UCMG/Ugar-hoz, így a Viginti et Duo '99-ben Németországban is megjelent. A lemezt jól fogadott a külföldi elektronikus zenei sajtó, sok lapban elég jó kritikát kapott. Szerzeményei rengeteg válogatásra felkerültek és számos remixfelkéréstsel is megkeresték (Pl: Beck).

2000-ben jelentkezett a második albummal, a Cirrus Maximus-al. Elkezdődtek az élő fellépések is: 1999 augusztusában a dániai Aarhusban lépett fel, majd a De-Phazz-el is részt vett egy 8 állomásos turnén Németországban.

2002 tavaszán Marcel az egyik legnevesebb londoni független kiadóhoz, az LTJ Bukem vezette Good Looking-hoz szerződött, ahol 2005 márciusában megjelent a harmadik nagylemez, a Gamblers Delight. A lemezen közreműködik MC Conrad, a New York-i Cee-Rock "The Fury", hazai oldalról pedig MC Sena, Czerovszky Henriett és Korom Attila. A megjelenést követően a Marcel live act-je (néhol MC Senával kiegészülve) sorra látogatta a fontosabb fesztiválokat szerte Európában, és állandó vendégként szerepel a Good Looking-os londoni bulikon is.

Carmel néven a szintén angol Fluis Ounce kiadónál jelentek meg főleg nujazz felvételei: a Nujazzkiller és a Harakiri Blues. Mindkét szám nagy siker volt, a Harakiri Blues-t Gilles Peterson is játszotta a műsorában.

Marcel Street Sonic Squad
néven is fépett már fel, a formációjának tagjai: Dudás Marcell - szempler, szintetizátor; Sena - ének/rap; DJ Ozon - szkreccs; Takács Márton - ütőshangszerek; és néha beszáll MC Cee-Rock "The Fury" is. Az MC-kel kibővült Street Sonic Squad fellépéseire - ellentétben az inkább elektronikus Marcel live fellépéseivel - inkább a hiphop és a breakbeat a jellemző.

Albumok:

[2007.05.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még