2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Animal Cannibals az univerzum legnagyobb hősei között
Kapcsolódó Kiadványok
Honeyball: Az univerzum legnagyobb hősei
Kapcsolatok
Honeyball

Lemezen az Univerzum legnagyobb hősei

Az Univerzum legnagyobb hősei című lemezt hallgattuk meg a Honeyball-tól.

A Honeyball új lemeze olyan, mint a korábbi anyagaik. Általában ez negatívum lenne, jelen esetben azonban szó nincs erről. A Honeyball egyik erénye éppen az, hogy ha a rádióban meghallja az ember egy dalukat (sajnos ez igen ritka élmény, de erről igazán nem a zenekar tehet…), akkor egész biztosan felismeri néhány hang után. A százhalombattai fiatalok a ska-punk-pop-reggae egyvelegből csináltak egy kellemes sajátos verziót, vicces szövegekkel, könnyen felismerhető hangzással. És mindezeket Az Univerzum legnagyobb hősei albumon is megkapjuk.

A slágernek kikiáltott G.I. Joe-s dal (Vani) messze nem a csúcspontja a lemeznek, az utána következő Rasztabot viszont talán a legjobb darab. Zseniális rímpárral indít, sőt (a banális téma ellenére) végig ütős a szövege (kár, hogy 18-as karika miatt nem idézhető e helyütt) és a dallam is abszolút slágeres. Az ez után következő Batta indulót már csak azért is érdemes volt megírniuk, mert ezzel megmutatták, hogy a „szűkebb pátria megéneklése” topikban lehet kellemes dalt is alkotni. Nem patetikus, mégis az érződik belőle, hogy ezek az arcok tényleg szeretik Battát, nem csak írtak egy dalt róla.

A nr. 1 mondanivaló a dalokban persze a csajozás-pasizás, a Don Humanban sztárvendégektől (Animal Cannibals, László M. Miksa, Copy Con) kapjuk ezt meg, de ugyanez a tematika a nagyon kellemes dallamú Választás 2006-ban is. A Mi szél hozott c. dal viszont elég gázos, de csak a téma tekintetében: állítólag a lányok nem tudnak pukizni (ezt vajon honnan veszik?).

Vélhetően nem a „tipikus suttyó férfi” sztereotípia mentén gondolkodik a szövegíró, de tény, hogy a csajozós mellett hallhatunk ivós dalt (Dzsásztduit) és focis számot (Magyar Gólkirály – ismét csak slágergyanús!) is.

A remek dallammenetű számok felsorolásából ki ne hagyjuk a Most még címűt sem – sokadszorra meghallgatva tényleg az az ember érzése, hogy egész jó kis slágerparádé gyűlt itt össze. Ráadásul olyan kafa szövegekkel, mint például: "megfigyel a Milan, csalogat a Chelsea, szerintem ez már a tehetségem jelzi”.

Így aztán (hogy negatívumot is írjunk) tényleg felesleges volt felpakolni az előző lemez slágereinek módozatait: a remixet, meg a direkt hamis karaoke-változatot (ami ettől eltekintve eredeti ötlet).

Egyszóval (pontosabban öttel): ez a lemez jól sikerült! Jaj, és nagyon fontos! Magyarul raggáznak! Jól bebizonyítva, hogy mekkora kamu az, hogy csak angolul lehet jól pörgetni a nyelvet! (Bravó!)

-meat-

[2007.05.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még