2024. május 14. | kedd | Bonifác nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Musical Company
Kapcsolódó események
Musical Company
[2007. május 27.
vasárnap 19:00]

Az igazi Csapat - Musical Company az FMK-ban

Ha nagyon meg akarnám írni, és saját szavakkal szeretném összefoglalni a Musical Companyt, össze kéne kapnom magamat. Ehhez azonban lusta vagyok, így inkább Bozsik Patrikot és Ottmár Attilát kértem meg első körben, hogy meséljenek nekem a Társulatról, mely ide-s tova egy éve már, hogy megszületett, álmokból, szeretetből, tiszteletből és alázatból- s természetesen a vágyból, hogy megmutassák: vannak, akik komolyan veszik a műfajt és a közönséget. Akiknél a Csapat-szó újra értelmet nyer, és nincs olyan érzésem, hogy hozzájuk akarok vágni egy értelmező kéziszótárt.

Tanítanak is. Fiatalokat karolnak fel, akik szeretnék kipróbálni magukat színpadon, kicsit reflektorfénybe kerülni, kicsit megérezni a fejgép melegét, a közönség háláját és szeretetét – és akik nem félnek a kemény munkától. A jelentkezés folyamatosan zajlik, és ahogy elnéztem, valóban profi, sokrétű a képzés, tanáraik mindenre odafigyelnek.

Ahogyan arra is igényük van, hogy a műsorban mindig, mindenkinek meglegyen az adott helye és szerepe- mégis; mindig újítanak kicsit az előzőhöz képest: naná, hiszen mindegyre többet adnak bele önmagukból. Én ezt köszönettel és hálával el is fogadom!

Ottmár Attila: Számomra a hűség és a csapatmunka oda-vissza ható tényezők. Egyik nem létezik a másik nélkül. Természetesen ehhez az is szükségeltetik, hogy önmagadban is bízz, önmagadhoz is hűséges tudj lenni. Gyakran veszem észre fiatal, tehetséges színészeken, hogy nincs mögöttük a megfelelő háttér, nem értik, nem érzik a Csapatmunka jelentőségét, fontosságát. Holott egy pillanatra sem szabad megfeledkezni arról, hogy minden színpadi előadás, még egy monodráma is csapatmunka. Soha nem lehetsz csak Te a lényeg, mindenki egyformán fontos, hiszen ha csak egy hiányzik, már nincs meg a kellő egyensúly, nem vagy biztonságban.

Még gyakoribb hiba, ha lehet így fogalmazni, az önismeret hiánya. Önmegismerés - tükör! Nagyon fontos dolog ebben a szakmában, hogy olykor tükörbe nézzünk, és törekedni kell arra, hogy úgy lássuk magunkat, ahogyan a közönség lát minket. Ez persze lehetetlen, de mindenképpen meg kell próbálni. A tükör ebben a szakmában munkaeszköz. Néha meglepő dolgokat produkál a kép, a látvány, de ez persze hangulattól is függ.

A színpadon többek között meg kell tanulni létezni is. Ez egy édes rabság, mely belülről érint meg- egyszersmind ambíció is, nem tudok megszabadulni tőle. Félelmetes, de mámoros öröm is egyben. Természetesen összekötöm a színpadot a színházzal. Ez egy oda-vissza ható játék: színész és néző között, hangulatok, lelkiállapotok hatása. Sírig tartó szerelem számomra, és sírig tartó tanulási, megismerési folyamat is egyben, szerintem még hatvan évesen is meglepetést fog okozni. Aki színpadon van, soha nem mondhatja, hogy ő már mindent tud, hogy ő már készen van.

Bozsik Patrik: A színház kicsit mese is. Mi mesélünk a közönségnek estéről estére. Még akkor is tudni kell mesélni, ha csak egyetlen dalról van szó. Ellazulás, teljes kikapcsolódás. Számomra a zene is összefügg a színházzal, nem véletlenül fordultam a musical-színjátszás felé. A zene- végtelen variációk lehetősége. A matematika és a zene összefüggenek- a zene konzekvensen megfogható matematikailag , de azt senki nem tudja megmondani, hogy a nagy tömegeket megfogó, megragadó dalok hogyan születnek meg itt bent, ez csak érzékeken keresztül érhető el.

Persze, meg lehet tanulni zenét „csinálni” de a valódi tehetség az belülről fakad, belülről indul el a dallam. De a színpadhoz hozzátartozik a siker és a kudarc is. Kell mindkettő, ez is nagyon fontos, ez is segít minél jobban megismerni önmagadat. Fejben nagyon helyre kell rakni ezt a dolgot: Sokan nem tudják jól kezelni sem egyiket, sem másikat- ehhez azt hiszem nagyon erősnek kell lennie az önmagadba vetett hitnek.

Számomra a hitnek egyetlen „helyes” formája van- ha nem külső dologra koncentrálod, hanem befelé, önmagadban keresed meg. Csak akkor lehet elmondani, hogy a segítségével képes leszel talpra állni újra meg újra, ha ezt sikerül elérned. A színpadhoz is kell hit, és ahogy Attila mondta, a hűséghez is. Ezek valóban nem működőképesek egymás nélkül, és ezekre szükség van ahhoz is, hogy ember tudj maradni sikertől, kudarctól függetlenül. Ezt is szeretnénk többek között megtanítani azoknak a fiataloknak, akik jelentkeznek hozzánk.

A Musical Company tagjai: Udvarias Anna, Láng Barbara, Szilágyi Janó Katalin, Kovács Kati, Bozsik Patrik, Czeglédi Kornél, Demeter György, Janó Róbert, Demeter Tamás, Ottmár Attila, Balogh Betti, Garda Zsuzsa, Sánta László, valamint Tarján Zsuzsa, Adamecz Tibor, Pálfi Viktor, Tóth Balázs és Varga Zoltán.

Szerintem gyertek el, én pedig köszönöm az interjút!

Sík Bernadett 

[2007.05.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.14.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Legolvasottabb cikkek

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
beszámolók még