2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hobo a debreceni Csokonai Színházhoz szerződik
Kapcsolatok
Csokonai Színház, Debrecen
Hobó (Földes László)
Legnépszerűbb csengőhangok

Hobo különleges estjei repertoáron maradnak

A 2007/2008-as évadban is több zenés darab szerepel a debreceni Csokonai Színház repertoárjában. Szergej Maszlobojscsikov a Tosca után ismét Puccinit rendez, színre kerül a Mágnás Miska, a gyerekeket Csilagszemű és a János vitéz várja, valamint Földes László alias Hobo három estje is látható.

Az operajátszásnak továbbra is különleges figyelmet szentel a Csokonai vezetősége.

- Smetana „Az eladott menyasszony” című vígoperája lesz az első új operabemutatónk. A főbb szerepekben Haja Zsoltot, Borsos Editet, Molnár Andreát, Wagner Lajost, Ujvárosi Andreát, Balczó Pétert, Szvétek Lászlót láthatja a közönség. Az előadást Kocsár Balázs dirigálja, rendezőnek pedig sikerült megnyerni Andrzej Bubient  - kezdte lapunk tájékoztatását Markovics Zita, a színház sajtóreferense.

- Giacomo Puccini Manon Lescaut című operáját Szergej Maszlobojscsikov állítja színpadra, aki a Tosca színrevitelével az idei évadban már nagy sikert aratott Debrecenben és a Miskolci Operafesztiválon is. Az évad érdekessége Alfred Schnittke „Élet egy őrülttel” című operája lesz, melyet Vidnyánszky Attila formabontó és izgalmas kísérletképpen kíván megrendezni.

Megtudtuk, hogy a színház nemrég együttműködést kötött az Magyar Állami Operaházzal, amelynek első lépéseként a Vidnyánszky által rendezett - a Csokonaiban idén bemutatott darab - "A végzet hatalma" című mű az idén augusztusban színpadra kerül az Operaházban is.

Színpadon a Mágnás Miska és a János vitéz

Színre kerül az egyik legnagyobb operettsiker, a Mágnás Miska is, Göttinger Pál vendégrendezésében.

- A fiatalabb korosztályt két zenés előadással szeretnénk megszólítani - folytatta Zita - Az egyik Kacsóh Pongrác János vitéze, melyet Horváth Patrícia fog rendezni, a másik a Csillagszemű című zenés mesejátékunk, melyet magyar népmesékből állítunk össze.

Továbbra is műsoron marad az idei évad néhány sikeres produkciója. A sajtóreferens kérdésünkre elmondta: A repertoáron maradó előadások mellett két szempont döntött. Vagy nagy a közönségsikerük, vagy igen jelentős szakmai visszhangot váltottak ki. Ezek alapján a nézők a következő évadban is láthatják a Csárdáskirálynőt, a Csattanuga Csucsut, A végzet hatalmát, a West Side Storyt, valamint Horváth Csaba rendezésében az egyik legnagyobb szakmai sikernek mondható " A tavasz ébredését ", mellyel a nyáron is több helyen, például Zsámbékon lép fel a társulat.

Hobo három esttel lép színpadra a 2007/2008-as évadban. Jim Morrison-est, Viszockij-est. Ezek a már játszott, készen lévő estek, míg a Brecht-estet először láthatja a közönség, amelyekben a már megszokott, "hobos" stílusban lesznek bemutatva, azaz a próza és a zene váltogatja egymást. Ezeket kamarajellegük miatt a Csokonai Színház színpadán, színpadi nézőtérrel, vasfüggöny mögött fogja játszani a zenész.

- Bíró Zsolt -

[2007.06.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még