2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
VIVA COMET: Zséda a legjobb női előadó
Kelet-Magyarországon parádézott a Dancemix DJ Team
Képgalériák
A VIVA Comet 32 pillanata

VIVA COMET belülről, ahogy Erős Attila látta

Milyen volt belülről a díjátadó? Erről kérdeztűk a legjobb DJ kategória nyertesét, az Erős vs. Spigiboy tagját.

Magyarország legnagyobb és mára legelismertebb zenei díjátadóját rendezték meg június 16-án a Vasúttörténeti Parkban. A Comet-ről mindenki tudja, hogy a legjelentősebb zenei csatorna, a VIVA díja. A megrendezés és körítés méltó volt, ahhoz a törekvéshez amellyel a csatorna kezelni igyekszik a hazai könnyűzenei élet szereplőit.

De nézzük, hogyan látta ezt az egyik résztvevő, sőt nyertes; Erős Attila a legjobb DJ kategória nyertese, az Erős vs. Spigiboy tagja.

Nekünk lázas készülődéssel telt a comet. Pontosabban a cometet megelőző időszak. Terveztük a fellépést, egyeztettünk Pataki Attilával és az Eddával. Pólót csináltattunk, stúdióztunk, stb.
Hatalmas felelősség volt, legalábbis én így éreztem. Meg persze nagy nyomás is nehezedett ránk, hiszen sokan esélyesként kezeltek minket, holott szerintem ez egyáltalán nem volt ilyen egyértelmű. A comet előtti napon zárt próbán jártuk be a színpadot, próbáltuk be a hangot, színpadképet. Nagyon fontos gesztus volt az Eddától, hogy támogattak minket. Sokan kérdezik mit szól az eredeti előadó, ha újra értelmezzük a dalaikat. Hát ezt. Borzasztó legitimáló erő ez. Már ezzel nyertünk, amit most a tapasztalatra értek és nem a díjra.
Nekem különösen nehéz volt ez az időszak, hiszen sok minden mással is foglalkozom, így például a pesti közgázra járok, ahol épp akkor volt a vizsgaidőszak.

Visszatérve a díjátadóra; csütörtökön a kapunyitás előtt még tartottunk egy főpróbát, végre megérkeztek az Everlast által gyártott autentikus Edda pólók, retro stílusban. A színpad mögött várakoztunk, és az öltözőnk is ott volt. El is tettem azt a lapot, amelyre a következő van felírva: VIVA comet 2005, Erős vs. Spigiboy, Pataki Attila. Középiskolásként még voltam Edda koncerten, és soha nem hittem volna, hogy egyszer egy színpadon, egyenrangú félként, egymást segítve, szinte egy produkcióban veszünk részt. Felejthetetlen.
A színpad mögé visszatérve…az RTL és a VIVA forgatócsoportja latolgatta az esélyeket, melynek keretében megszólaltatta a jelölteket, köztük minket is. Igazán őszintén hittem és hiszem, hogy attól a pillanattól, hogy létrejött ez a kategória; mindenki nyert a DJ-k közül. Több mint 100, nagylemezen megjelenő dalom van. Tudom, hogy a zenészek nagy része lenézi azt a DJ-t, aki mások szerzeményeit tudja csak egymás után pörgetni, szinte 0 hozzáadott értékkel. Ezért tartom különösen fontosnak a kategóriát. Elismertek minket DJ-ket. Azt remélem, hogy ebben nekünk, mint Erős vs. Spigiboy is nagy szerepünk volt.

A fellépés igazi csemege volt nekünk. Úgy érzem nagyon jól sikerült. Hatalmas visszhangja volt. Utána kicsit megnyugodtam. Megtettük, amiért jöttünk, amit vállaltunk. Innentől kezdve nem rajtunk múltak a dolgok.
Elfoglaltuk helyünket a jelölteknek fenntartott VIP részen, úgyhogy már láttuk azt, ahogy Majka átveszi a legjobb videoklipért járó díjat. A következő díj a legjobb DJ kategória nyerteséé lesz. Gondoltuk, addig van egy kis idő beszerezni egy hűsítőt. Nehezen engedtek el minket, majd visszatérve lelkünkre kötötték, hogy sehova ne menjünk már, mert jön az eredményhirdetés. Kicsit gyanús volt, aztán rájöttem miért is ez a nagy figyelem.
2005 legjobb DJ-je, a VIVA comet nyertese: Erős vs. Spigiboy. Igyekeztem nyugodt maradni. B. Tóth Lászlótól vehettük át a díjat.

Hatalmas öröm, azóta rengetegen gratuláltak. Nagyon jó érzés. Nem készültünk semmilyen köszönő szöveggel (ez látszott is). Az RTL és a VIVA interjúján kicsit összeszedettebben nyilatkoztunk. Spigi elérzékenyült, ami érthető hiszen mögötte több, mint 15 éves DJ-skedés áll.

Sokra nem emlékszem ezután. Fotózás, interjúk, gratulációk. A gála végén ismét színpadra kellett lépni a fináléban. A kettő között kicsit kimaradtak a dolgok. Reméljük, hogy rászolgáltunk a címre, és igyekszünk tovább folytatni amit elkezdtünk, tetszeni fog - fejezte be Erős Attila a beszámolót. 

[2005.06.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még