Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. március 19. | hétfő | József, Bánk nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Linkek
Mary weboldala
Kapcsolódó cikkek
Meglestük Nótár Maryt! - videóval, fotóval
Kapcsolatok
Nótár Mary

Nótár Marynek megvalósult az álma

A kiváló hangú énekesnő már az óvodába kijelentette: énekes lesz, és azt fogja csinálni, amit Szandi. Célját elérte és már tíz éve annak, hogy a zenei pályára lépett. Nagyon elfoglalt, de a zene.hu kérdéseire készséggel válaszolt.

- Készül a negyedik szólólemez. Hogy álltok a munkálatokkal?
- Most éppen a stúdióban megyek, ahol a maradék három nótát éneklem fel. Ezt követően élő hangszerekkel – többek között gitárral, hegedűvel, lábdobbal, kannával és harmonikával – feljátsszuk az alapokat, majd a hangmérnök kollegák elvégzik az utómunkálatokat, miközben folyamatosan egyeztetünk, hogy a legjobbat készítsük el. Jelen állás szerint nyár elejére készen leszünk mind a tizenkét dallal, majd a gyártási folyamatokat követően júliusban megjelenik a kiadvány. Sajnos még albumcímet nem tudok mondani, ezen még most gondolkodunk.

- Mi alapján dől el egy dalnak és egy albumnak a címe?
- A dal legkifejezőbb része szerepel a címben, ami általában a refrén szokott lenni. Az album címe pedig megegyezik azon nóta címével, amelyik a legdominánsabb a korongon vagy a legszebben hangzó.

- Térjünk a vissza a pályád elejére. Mikor döntötted el, hogy énekesnő leszel?
- Már óvodában is énekesnő szerettem volna lenni. Középső csoportosként a „Mi leszel, ha nagy leszel” kérdésre kapásból rávágtam: Énekesnő leszek, és azt fogom csinálni, amit a Szandi. Szerencsére az álmom megvalósult.

- Mivel telnek a napjaid?
- Hétvégenként és alkalomadtán hétköznap is fellépni járok, emellett sokat zenélek, gyakorolok, sőt az unokaöcsémet tanítom billentyűzni. Szabadidőmben a családi vállalkozásban segítek be, intézem a papírmunkákat. Egyébként teljesen úgy élek, mint az átlagember, csupán annyiban térek el tőlük, hogy a színpadon vagyok és mulatatok.

- Jótékonysági fellépéseket is gyakran vállalsz.
- Szívesen jótékonykodom, ha az eseményt tisztességesen megszervezték, akkor eleget teszek a felkérésnek. Sajnos ma nem szívesen segítenek egymásnak az emberek és szeretném ha ez nem így lenne.

- Tehetségeket is többször felkarolsz.
- Igen, és nagy örömmel teszem. Jelenleg egy háromtagú együttes munkáját egyengetem és átadom nekik a tapasztalataimat. Pályám elején Bódi Guszti sokat segített. Ekkor nekem is jól jött a segítség, így én is támogatom a tehetségeket.

- Hogyan találkoztatok Gusztival?
- Egy tehetségkutatón, 2001 júliusában futottunk össze, ahol felfigyelt rám. Sokáig nem húzta az időt, azonnal lemezszerződést ajánlott, amit természetesen elfogadtam és még ez év novemberében - 16 évesen - megjelent az első szólólemezem.

- A Nótár Mary név szinte mindenkinek mondd valamit, ennek ellenére keveset szerepelsz a lapokban. Miért nem írnak róla?
- Nem tudom mi ennek az oka. Megkeresésednek nagyon örülök, mert szívesen nyilatkozom bármiről, csak a magánéletembe nem szeretném beavatni a nyilvánosságot, és mivel botrányoktól sem hangos az életem, így nyilvánvaló, hogy nem szerepelek a bulvárlapokban. Emiatt nem szomorkodom, nincs feltűnési viszketegségem.

- Zenészként úgy élsz, ahogy szeretnéd?
- Azt hiszem igen. Ami kisgyerekként álom volt, az megvalósult, hiszen 12 éves korom óta zenélek. Nem tudom megunni, igaz néha jó lenne egy kis pihenés, de az emberek szeretetéért érdemes dolgozni. Mindegy hogy tíz vagy több ezer ember előtt lépek fel. Mindig arra törekszem, hogy minél többet kihozzak magamból. Nagyon jó érzés mikor fiatal és idős egyaránt velem énekli a dalaimat…

Nótár Mary tehát nem pihen. Folyamatosan dolgozik, zenél, fellépésekre jár, készül weboldala, albumot készít, a zenéről szól az élete. Így is van ez rendjén, ha valaki már óvodás korában tudja, mi szeretne lenni. Mary tudta, s merte is vállalni azt. Az álmok beteljesültek, mi pedig élvezzük a gyümölcsét… 

- Bíró Zsolt - Havassy Anna Katalin -

[2007.06.08.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Beetlejuice 2007.08.17. 22:47 • [3]
Skorpió,sztem te egyszerüen irigy vagy és okoskodó.
Judit2 2007.07.31. 12:56 • [2]
Szia feketeskorpio!
Nagy Nótár Mary rajongók vagyunk és szeretnénk reagálni a véleményedre!
Tudod az hogy ha valakit felkérnek ide hogy kérdésekre adjon választ feltételezzük az miatt van mert "elismert ember",hisz ha nem lenne az akkor most ezt itt nem olvasnánk!
Szerintem ahoz hogy ő neki mi volt az álma az ovodában,persze igazad van abban hogy sok másnak is énekesnői álma van de ha meg nézed nem mindenki tudja ezt véghez vinni!És mint látod ez Marynek sikerült!
Kíváncsi lennék arra hogy te mit tudnál fel mutatni az életedben,hogy ilyen dolgokat írsz Maryről!
A drága Mary éjszakáról-éjszakára utazgat rengeteget fellép és több ezer km.-t levezetett már ennyi évesen és mondhatni nagy sikerrel!Más régen pihen mikor ő még javában dolgozik s ha egy kicsit utánna néztél volna ő a szabad idejében is fiatal tehetségeket segít és a családi vállalkozásban is aktívan részt vesz!
Szerintem ilyen fiatalon ez nagyon is nagy dolog!
Ezek szerint te nem nagyon követed az életét amennyiben csak lehet,akár élőben akár neten keresztül,hisz ha ez így lenne akkor nem írtál volna ilyeneket!
1tanács:Mielőtt másról írsz véleményt nézd meg hogy mit tett az életben és utánna itélkezz!

1nagy Nótár Mary rajongó:Judit/Pusztamonostor/
/UI:Jászfényszarun is legutóbb olyan buli volt hogy kevés énekes tudna ilyen bulit csinálni!/
feketeskorpio 2007.06.10. 14:12 • [1]
Azt hiszem a cikk színvonala csak is az újságíró érdeme! Közszereplőnek nagyon nehéz a dolga ám még jobban megkeseríti az életét, ha nem valós dolgokkal informálja a nagyérdeműt. Talán kezdjük sorban! Azt felejtsük el a Nótár Mary művésznév alatt megbúvó közszereplő mi akart lenni kislány korában... Minden gyerek színész, énekes, ergo sztár akar lenni... Büszkeség lehet 16 évesen a "Nagy" Bódi Guszti szerződését kézbevenni, aláírni és lihegni a már babérokat arató lakodalmas rockot utánzó banda után. A gyümölcs beérett, de mi van, ha Varga Csaba nem nyúl a hónaalá, kicsit előrébb...? Nótár Mary e háttér nélkül, még egy tanyasi csehót se tud betölteni. Jótékonyság? Nevetséges! Ezek a koncertnek nevezett öszejövetelek, csak is a fellépő zsebeit duzzasztják. Csak egy alapítvány, szervezet nevét hallhatnánk, hogy milyen összeggel járultak a fennmaradásukhoz...
A végszó tökéletes: " Az álmok beteljesültek, mi pedig élvezzük a gyümölcsét…" Igen, de ki? Nem a közönség... Csaba, hírnév, Pesterzsébeti luxusház meg van, az előző asszony kitúrva, mi kell még? Igen, Mary már ovódás korában tudta!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
Színpadi mozgás - jelenlét, koreográfia tanár [2018.03.19.]
Gitáros tapasztaltabb zenekart keres zenész [2018.03.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

Kowalskyék az Arénában - Egyszerre dobbant több ezer szív a lélek éjszakáján!
Mérföldkő...

Emeli Sandé elvarázsolta a Budapest Arénát - képekben
A brit soul énekesnő fantasztikus...

A muzsikusnak dalból van a lelke... Budapest Bár koncerten jártunk
beszámolók még