2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Világsztárok Romániában: Faithless, Alice Cooper és Marylin Manson
A zenész életveszélyesen megfenyegette az újságírókat
Kapcsolódó Kiadványok
Marilyn Manson: Eat Me, Drink Me
Kapcsolatok
Marilyn Manson

Marylin Manson csalódást keltett

Négy év telt el a „Golden Age Of Grotesque” óta. A metal zene egyik ikonikus alakja pedig úgy látszik, teljesen kicserélődött. Ez a Manson nem az a Manson. A kőkemény, istenkáromló művész ezúttal egy harmatgyenge albummal jelentkezett.

Hatalmas probléma, amikor egy olyan jelentős művész, mint Manson elkezd rádióslágereket gyártani, ahelyett, hogy a jól bevált úton haladna, egyenesen a Pokol felé.

Ugyan már eddig is sokat változott az „Antichrist Superstar” óta, de az „Eat Me, Drink Me” csak valami rossz vicc lehet. Persze maga az anyag nagyon profin van összerakva, de ez egy cseppet sem fogja vigasztalni azt a rajongót, aki a „Long Hard Road Out Of Hell” stílusában elkövetett zenékre és klipekre van kiéhezve. Ugyanis valami nagyon hiányzik erről a cd-ről…

Nem dobják fel a hallgató hangulatát

Az album címe Jézus Krisztusra utal. (t.i. Akinek teste a kenyér, vére a bor) Ez még rendben is volna. De lássuk a zenét! Az „If I Was Your Vampire” egy elég jó indító szám sötét tónusával, és a Manson védjegyévé vált hangzással. Aztán a „Putting Holes In Happiness” végén az instrumentális rész kezd idegesítően emészthetővé válni. Majd a következő trackek sem dobják fel a hallgatót borongós, depresszív hangulatukkal.

Emberünk ugyan hibátlanul énekel, de egyszer sem halljuk azt a vérfagyasztó üvöltést, amire befizettünk. A „Heart Shaped Glasses”, amely a korong első maxija, mély csalódás. Valószínűleg sokan örülnek neki, hogy kedvencük komoly mainstream sikereket ért el, de ezzel az egyetlen dallal egy egész világ omlik össze bennünk.

A „Mutilation Is The Most Sincere Form Of Flattery” végre egy kicsit felráz, utána jön a lemez legjobb nótája, a „You And Me And The Devil Makes 3”. Lendülete, ha nem is magával ragadó, de legalább egy kis bólogatásra ösztönöz. Azonban sajnos még ez sem menti meg a cd-t, és a záró, címadó nótánál már egy kiüresedett, minden művésziséget nélkülöző előadó áll előttünk.

Kár érte

Összegezve, ez Marilyn Manson karrierjének legkevésbé sikerült darabja. Manson éppen annak a megbotránkoztató, művészi látásmódjának nem enged teret, amiért megszerettük őt. Kár érte. Nagyon nagy kár. Még szerencse, hogy ősszel jön a System Of A Down frontemberének, Serj Tankiannek a szólója.

- Hóember -

[2007.07.02.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
szelozsoti 2007.08.07. 15:26 • [3]
Hogy lehet ilyen kritikákat irni?Ez is mint a többi kritika gyenge nagyon.
Nena fan 2007.07.15. 08:27 • [2]
nekem is megvan az új albuma és szerintem semmi baj nics vele
kingskill33 2007.07.07. 12:12 • [1]
A kritikad tobb helyen is teves. Satanizmust akarsz? Hallgass Slayert meg trash-metalt. Manson tolta ezt a temat lemezeken keresztul, igy megtehet nemi kiterot is. A lemez cime nem Jezusra utal, hanem Nemetorszagban tortent kannibalesetre. Ha kritikat irsz, nezz elotte korul, es ne irj le baromsagokat. Ez a lemez Manson depressziojanak szulotte. A „Heart Shaped Glasses valoban egy rakas fos, de a lemez boven karpotol. Az egesz instrumentalis reszt Tim Skold rakta ossze, remek szolokkal. Ez egy minimalista hangyasu lemez, amit v.ki vagz ertekel, vagy nem. Szerintem batorsagra vall Mansontol, hogy enekel, es nem ordibal. Manson es Tankian osszehasonlitasa meg minden alapot nelkuloz, es objektiv. Nem akarok ertelmetlen vitat ezekkel, de ez pont egy olyan szerzemeny, amely polarizal meg a mufaj kedveloi kozott is.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még