2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Kisvárdai Vár - Várszínpad
Legnépszerűbb csengőhangok

Doktorock: újabb sikerprodukció?

Kisvárda színházszerető közönsége izgatottan várja a nyári évad utolsó produkcióját. A Doktorock Színtársulat idén egy tengerentúli szerzőtrió által jegyzett, világszerte óriási sikerrel játszott darabot mutat be augusztus 18-19-én a Várszínpadon.

Évről-évre újabb sikerprodukcióval lepi meg a közönséget a Doktorock, az augusztusi 20-i ünnepségsorozat keretén belül. Korábban már bemutatták A vörös malom című musicalt és az Egri csillagokat, tavaly pedig az Utazást. A magyar musicalak után most külföldi szerzőktől választottak színdarabot: augusztus 18-19-én 21 órai kezdettel Jacques Levy - Jose Fernandez - Steve Margoshes: FAME (Hírnév) című musicaljét láthatja a közönség a Kisvárdai Várszínpadon.

A FAME című musicalt óriási sikerrel játsszák az egész világon. Az 1995-ös londoni bemutató óta folyamatosan műsorukra tűzik a világ zenés színházai. A darab a New York High School művészeti iskola életét mutatja be. Nyolc tehetséges fiatalról szól, akiknek négy tanéven keresztül követhetjük nyomon pályafutását, egészen a diploma megszerzéséig. Van közöttük színész, humorista, táncos, énekes, zenész. Nagyon különböző, sokszínű egyéniségek, de egyvalami közös bennük: mindannyiuk legfőbb vágya a hírnév.

A különböző tanórák karakteres felvillanásai és a diákok szerelmi, baráti kapcsolatait bemutató epizódok összekötő elemeként a darabot végigkíséri a két tanárnő, Miss Sherman és Miss Bell közötti drámai konfliktus. Ennek lényege - és egyben minden művészképző iskola örök problémája-, elegendő-e a művészi tehetség kibontására koncentrálni, vagy arra kell törekedni, hogy teljes értékű, a műveltség alapjait is megszerző fiatalokat bocsássanak útjukra. A történet még egy fontos üzenetet hordoz: csak a tehetséggel párosuló kemény, kitartó, lelkiismeretes munka hozhatja meg az eredményt, az örömöt és a hírnevet.

A kisvárdai produkció rendezője: Miklós Tibor – ő írta a magyar szövegkönyvet és a dalszövegeket is. Rendezőasszisztens: Nagy Lóránt, koreográfus: Gönczné Gyarmati Krisztina.

„Néhány év pihenés után Kisvárdán is megmutatjuk magunkat, mely nem kis energiánkat öleli fel, hiszen a próbák már június közepén elkezdődtek. Nagyon sokat dolgozunk, de mégsem halunk bele, mert számunkra ez a munka öröm. Különösen kedves a szívemnek ez a darab, így minden pillanatát élvezem. Szeretek a Doktorockkal, a kisvárdai színészekkel dolgozni, mert rövid idő alatt jó hangulatú társasággá verbuválódtunk. Sok a tehetséges fiatal, és nem csak a darabban! Úgy érzem egy újabb csoda van itt megszületőben!”- nyilatkozta a rendező, Miklós Tibor.

Idén a Kifutó egykori felfedezettjei, Gubik Petra, Oláh Enikő, Nagy Szilárd és Kádár János is csatlakoztak a Doktorock Színtársulathoz. Mellettük ismert személyek is szerepelnek a darabban, többek között Nagy Anikó Jászai- díjas színésznő és Dion Mariann, akit sokan a Szeress most Pirijeként ismernek.

„Szerepem szerint Miss Bell-t alakítom, aki balett táncot oktat. Jó a karakter és egyáltalán nem nehéz eljátszani, mert a szerep és a magánéletem között van hasonlóság. Ugyanis négy éves korom óta balettozom, és igen, bennem is megfordult az ötlet, hogy táncosnő legyek. Aztán jött a színészet, és a kihagyhatatlan nyári Doktorock előadások. Lassan tizenöt éve játszom a társulattal, így ideje háttérbe vonulnom és átadni a helyet az újabb nemzedéknek. Biztosíthatom önöket, jó utánpótlásunk van!”- mondta Dion Mariann.

bulvaros.hu / kisvarda.szinhaz.hu /port.hu
(-Pogonyi-)

[2007.08.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még