2024. szeptember 27. | péntek | Adalbert nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Tango de Astillero
[2007. július 24.
kedd 20:00]

Az argentinok Győrben mutatják be az új tangót

Forró, eredeti „új tangó” érkezik egyenesen Buenos Aires-ből Győrbe, ahol Európában első alkalommal mutatják be a podukciót.

A tangó Buenos Aires mai valóságának élő része. Szórakozásra csábító, pezsgő argentin zene, amely Argentínában, különböző formáiban, napi szinten az élet része.

Egy kis tangó-történelem

A tangó története valódi 20. századi mese. Magába szippantotta a gazdag, több kulturális hatással megérintett gyarmati múltat, és egyre csak terjedt és nőtt. A húszas évektől az ötvenes évekig meghódította, beborította az egész világot, majd kicsit feledésbe merült a rock’n’roll térhódításával. Később Astor Piazzola robbanásszerű, új értelmezést adott a műfajnak, és szórakoztató, tánczenéből koncert műfajt alkotott. Zenéje, szerzeményei – amit Tango Nuevo-nak, azaz „új tangó”-nak neveznek – kitágította e lüktető zenei forma kereteit, amely megállapodott valahol az európai zene és az amerikai jazz között.

Új korszakot nyitottak a tangó történetében

Az Astillero zenekar Piazzola új tangójából táplálkozik, a mester szellemiségének magas színtű továbbvivője. Hiányzik belőlük minden felszínesség, tétovaság, bizonytalanság. Ellenben néha kifejezetten megrázóak és kemények. Megjelenésük új korszakot nyitott a tangó történetében, új zenetörténeti fejezetet írnak. Zenéjük roppan, reped, roskad, izzik, ég, ragyog, izzaszt, morajlik… Igazi tomboló 21. századi ritmus. A formáció koncertjeit vetített mozgóképi világ teszi még erőteljesebbé.

Magyarországon először Győrben

A zenekart első európai turnéján sikerült elcsípnie a rendezőségnek, így hazánkban elsőként Győrben lesznek láthatóak és hallhatóak. A fellépésük másnapján – azaz július 25-én – a Mediawave Nyári Művészeti Tábor vendégeként „tangó műhely”-t tartanak magyar és szomszédos országok muzsikusainak, esetleg táncosainak. A művészeti tábornak Ravazd lesz a helyszíne.

Tehát aki igazi zenei csemege részese szeretne lenni, annak nem kell mást tennie, mint július 24-én, este 8 órás kezdettel a győri Richter Teremben lehunynia a szemét, és a zene szárnyain Argentínába repülnie…

– Pusker P. / Havassy –

[2007.07.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.09.26.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.09.23.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Valmar nyárzáró koncertjét a siófoki Plázson - képekkel
Rengetegen...

Megnéztük Korda György és Balázs Klári 2024-es koncertjét is a Budapest Parkban
A tavaly...

Vissza a jövőbe - Nick Carter elbűvölt minket a Barba Negraban
Rebecca: képzelet és valóság határán
Megnéztük a Follow the Flow-t a Budapest Parkban - képekkel
beszámolók még