2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Bánk bán előadások
Macskák előadások
Marica Grófnő előadások
Rudolf előadások
Kapcsolódó cikkek
Hihetetlen! Daruval emelik meg az új hegedűt
Képgalériák
Macskák bemutató Szegeden
Kapcsolatok
Oroszlán Szonja
Gallusz Nikolett
Malek Andrea
Torres Dániel
Gálvölgyi János
Legnépszerűbb csengőhangok

Sztárparádé a Dóm téren

A régió legkeresettebb nyári fesztiválján idén is közönségcsalogató a kínálat.

A július 6. és augusztus 20. között zajló, két hónapos eseménysorozat Webber: Macskák című világhírű darabjával indult július 6-án, s további öt alkalommal, július 7-én, 8-án, valamint 13-án, 14-én és 15-án lesz látható a Dóm téren. A házi kedvenceket olyan népszerű sztárok személyesítik meg, mint Gálvölgyi János, Oroszlán Szonja, Gallusz Nikolett, Malek Andrea és Torres Dani. A Macskák először lesz látható élőzenekari kísérettel Szegeden.

Az idei program egyik legjobban várt produkciója a Marica grófnő, melyet ez alkalommal Eszenyi Enikő rendez. Marica grófnő szerepében először énekel operettet Lukács Gyöngyi, a New York-i Metropolitan színpadán is sikerrel debütáló világhírű operaénekesnő. Az operett híres dallamait énekli majd Nagy Ervin, Tordy Géza, Lehoczky Zsuzsa és Pindroch Csaba is. A Kentaur által tervezett, különleges színpadi megoldásokat felvonultató előadás július 27-én, 28-án és 29-én látható.

A török antik mitológia és kultúra elevenedik meg a nemzetközileg elismert, Guiness-rekorddal büszkélkedő török tánccsoport nem mindennapi előadásában. Augusztus 2-án és 3-án Török tánc-show-t láthat a közönség, melynek része a Fire of Anatolia előadás, valamint a Dawool című produkció európai bemutatója. A Török tánc-show a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat felvezető előadása.

A tavalyi siker után idén újra látható lesz a tragikus sorsú trónörökös életét bemutató Rudolf című musical, s ismét Szegedre érkeznek az Operett Színház elismert sztárjai: Dolhai Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Bereczki Zoltán, Szabó P. Szilveszter, Vágó Bernadett és Vágó Zsuzsi. Az előadások időpontjai: augusztus 9., 10., 11., 12.

A tavalyi évben a kritikusok és a közönség körében is nagy sikerrel debütált a Bánk bán Szikora János rendezésében. Az opera – a fesztivál hagyományteremtő törekvéseinek megfelelően – idén is az eseménysorozat záróakkordja. A címszerepben Kiss B. Atilla látható, partnere a bécsi Staatsoper sztárja, Keszei Bori, aki Melinda szerepében tér vissza Szegedre. Az előadások időpontjai: augusztus 18. és 20.

Újszeged és Tér-Film-Zene fesztivál
A Dóm téri monumentális előadások mellett hangulatos programok várják a kikapcsolódni vágyókat a fesztivál további helyszínein: az Újszegedi Szabadtéri Színpadon és a Tér-Film-Zene fesztiválon az Aradi Vértanúk terén.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon a különleges zenei világot megjelenítő Ghymes együttes koncertje minden bizonnyal újabb meghatározó élményt jelent majd a rajongók számára: Szarka Tamás és zenekara július 21-én a Messzerepülő című lemez anyagát mutatja be, mely tavaly ősszel jelent meg és azóta platinalemez lett.

A Zördög előadásai – Móricz Zsigmond népszerű vígjátékai megfűszerezve pajzán vajdasági népmesékkel – kellemes nyáresti kikapcsolódást nyújtanak augusztus 3-án és 4-én. A „mesélő” Koncz Gábor, Kossuth-díjas érdemes művész lesz.

Az augusztus 17-én és 18-án megrendezésre kerülő, kétnapos Szegedixie során a hazai dixie-előadók legjobbjai mellett külföldi fellépőkkel, a Jeanne Carroll&Blues Band-del, valamint Janice Harringtonnal is találkozhat a közönség.

A Tér-Film-Zene fesztivál keretében augusztus 20-ig ingyenesen láthatóak magyar és külföldi filmklasszikusok, családi filmek, némafilmek, valamint zene- és táncfilmek a Dóm tér szomszédságában található Aradi Vértanúk terén. A Tér-Film-Zene fesztivál kínálatával válik teljeskörűvé a Szegedi Szabadtéri Játékok programja.

 

(SZSZT)

[2007.07.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még