2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Mire vágynak a lányok? Varga Zsuzsa megmondja
Varga Zsuzsa a bécsi techno-sztárral dolgozott együtt
Fújolás a Comet-gálán - eláruljuk a díjazottakat
Kapcsolódó Kiadványok
Varga Zsuzsa: Barkácsklub lányoknak
Kapcsolatok
Varga Zsuzsa
Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO)

Varga Zsuzsa ismét meghökkentőt alkotott

A Comet-díjas Varga Zsuzsa újabb meglepő címen adott ki lemezt: a Szívadóvevő után itt a Barkácsklub lányoknak.

- Ma, amikor mindenhonnan rengeteg információval, reklámmal bombáznak minket, fontos, hogy egy lemezcím igazán rád jellemző, egyedi, akár meghökkentő legyen - kezdte az énekesnő.

- A lemez sem közhelyes; pop, de csomó olyan megoldással, amitől igazán karakteresek, azonnal felismerhetőek a számok. Azok, akiknek ezt a lemezt szántam, olyan emberek, akik szeretik a fejüket is használni, s nem feltétlenül azt választják, amiről a legnagyobb reklámkampányt látják, hanem azt, ami tényleg felkelti az érdeklődésüket.

Ez már nem a régi nyár

Varga Zsuzsát sokan a „Régi nyár” című slágerről ismerik, pedig ez a dal már tényleg rég volt, s azóta Zsuzsa sokoldalú, elektronikával és durva gitárokkal egyaránt kísérletezni szerető, igazi „self-made” előadóvá és nem mindennapi szerzővé vált. Két hete pedig már a Viva COMET-díj büszke tulajdonosa is.

A napokban új anyaggal, a „Barkácsklub lányoknak”, ami elszakad a „Szívadóvevő” kedves világától; szemtelen, zúzós és vicces megoldásokkal tarkított szerzői albummal jelentkezett, ami igazi mai „rokkendroll” lemez. Az új korong nem egy embert szólít meg, ez egy klub, ahol mindenkinek helye van, aki szereti az elektronikába oltott durva gitárokat, a szemtelen szövegeket, és valami újra vágyik. És természetesen nem csak lányoknak szól a meghívás!

Véletlen műve a cím?

Zsuzsa azt is elárulta, miért „Barkácsklub lányoknak” a lemez címe:
- Ez a nyitószám, s igazi barkács-munka eredménye. Otthon, a házistúdiómban raktam össze, a doboktól a basszuson át a gitárig és énekekig én találtam ki és rögzítettem mindent. Számomra nem meghökkentő, hogy otthon, egy gitárral indul el valami, ahogyan az sem, hogy nem nagykiadók által fizetett stúdióban lesz egésszé egy szám.

A cím a lemezre is nagyon jellemző, olyan emberek csinálták, akik szeretnek, kísérletezni, játszani. A barkács dolgok sokszor komoly eredményeket hozhatnak, nem is régen Comet-díjjal jutalmaztak a „Be infected” című klipünkért, ami szintén sokemberes kísérletezés volt. A „Barkácsklub lányoknak” cím nagyon is adta magát! - jelentette ki a temperamentumos hölgy.

Lépj be a neves társaságba!

A újdonságot a Venus egykori énekesnője gitárosával, Kovács Petivel írta. Ráadásul sok olyan kiválósággal is találkozhat a hallgató, mint a P.A.S.O. fúvósbrigádja vagy a híres jazz-fenomén, Grencsó István, Mókus a Nomada-ból, sőt, még Zsuzsa is gitárt, vagy épp szájharmonikát ragadott.

Az anyag producerei az énekesnő mellett az animás Németh Gergely és Prieger Zsolt, az Easy Life Naturalból megismert Győrffy Gyula, de egy track erejéig Zsuzsa közösködött a Collins, Benham párossal is. „A lányok másra várnak” és a „Be infected” című klipek után pedig hamarosan itt a legújabb videó. Addig is: megnyílt a „Barkácsklub lányoknak”! Legyél te is klubtag!

- Bíró Zsolt -

[2007.07.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még