2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Tánchírek
Táncképek
Legnépszerűbb csengőhangok

Fél évvel győzelmük után vesztették el a versenyt

A svájci székhelyű sport ügyi ítélőtestület helyben hagyta az IDSF fegyelmi bizottságának 2006 novemberi határozatát, melyben tilalmi listán szereplő anyag (subitramin) használata miatt három hónapra eltiltották a versenyzéstől a litván táncost, Edita Daniute-t.

Mint arról korábban tanchirek.hu beszámoltunk, a sport hatóság felfüggesztette az IDSF testület döntésének végrehajtását, ezzel a vizsgálat lefolytatásának idejére lehetővé téve a Bizokas - Daniute kettős további versenyzését.

A 2006 szeptember 14-december 14 között visszamenőleges érvényű felfüggesztés következtében érvénytelenné válik az Arunas Bizokas - Edita Daniute kettős minden ez idő alatt elért eredménye. Ez nem csupán az októberben Angliában megrendezett International Championships első helyezésének elvesztését jelenti a páros számára, hanem a novemberben elnyert világbajnoki címnek is búcsút mondhat a páros.

Az IDSF hivatalos közleménye nem említi a világbajnoki cím sorsát, de a verseny döntőseit állítólag felkérték érmeik elpostázására, hogy az új sorrendnek megfelelően újra kioszthassák őket. Ezzel a versenyen eredetileg ezüstérmesként bejelentett olasz Paolo Bosco és Silvia Pitton válhat világbajnokká, a német Benedetto Ferruggia és Claudia Koehler ezüstéremre cserélheti bronzérmét. Az angol Warren Boyce és Kristi Boyce pedig hivatalosan átveheti majd a bronzérmet, ha ténylegesen nem is léphet majd fel negyedik helyéről a dobogó harmadik fokára.

A dopping ügy kirobbanását hozó szeptemberi Grand Slam verseny óta a Bizokas - Daniute kettős egyébként minden versenyét megnyerte. A világbajnokság - és az utólag életébe lépett felfüggesztés hatálya - után megrendezett UK Open, és a Blackpool táncfesztivál aranyérmét pedig a jelenlegi bírósági döntés sem veheti el tőlük. A pár blackpooli sikere után bejelentette, hogy a várandós Edita szülését követően a profi mezőnyben folytatják majd a versenyzést.

- Völgyi Attila -

[2007.07.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még