2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Mon.hu
Kapcsolatok
Boney M
Kapcsolódó események
Kasza Fesztivál
[2007. augusztus 1. - 5. ]

A Boney M. Magyarországon lép fel

A Boney M., a hetvenes, nyolcvanas évek legendás pop együttese is fellép az idei Kasza Fesztiválon, amelyet augusztus 1-je és 5-e között rendeznek meg a Kazincbarcikai Sportközpontban.

Bátyi Attilától , a fesztivál szervezőjétől tudjuk, hogy a retro disco koronázatlan királyainak szerepeltetésével azt is jelezni kívánják, hogy fesztivál nyit a családok felé. Ha röviden összefoglalnánk az idei Kasza fesztivált, azt mondhatnánk: öt nap, öt színpad, 100 fellépő. Az idei programra a KASZA fesztivál eddigi történetének legtöbb érdeklődőjét, szórakozni vágyóját várják. A szervezők mindent megtesznek azért, hogy az idelátogató zeneszeretők a lehető legjobban érezhessék magukat. A négy színpadon kívül (Coke Színpad, I Love Barcika Színpad, Punk- Rock színpad, Party Sátor) lesz egy ráadás, ötödik helyszín, a Kasza Sport Aréna, ahol a programok ingyen látogathatók. A Coke Színpadon lép fel például augusztus 2-án a Zanzibár, a Kowalsky meg a Vega és a Depresszió, 3-án a PieOnEar, a Replika, és a Tankcsapda játszik majd, 4-én pedig többek között a FreshFabrik és a Holligans zenéjére szórakozhatnak az ide látogatók.

Boney M, Bikini, Republic

Az I Love Barcika színpad vendége lesz augusztus 3-án a Boney M, előttük a Belmondo melegíti a közönséget. Ezen a színpadon zenél még többek között a Republic, a Bikini, Cozombolis, Bartók Eszter és Caramell, az Unisex, a Unique, a TNT-s Dobrádi Ákos, és a Váradi Roma Café is. A Punk- Rock színpadon muzsikál a Disco Express, a Mantra, a Fürgerókalábak, Superbutt, a Settenkedő Syndicate, a Blind Myself, a Watch My Dying, és a Locust On The Saddle. A szombati napon a tribute zenekaroké a főszerep. Felcsendülnek a Metallica, a Linkin Park, a Ska-P, és a System of a Down dalai is.
Az idén is lehetőség van kempingezésre a fesztivál területén, amelynek díját tartalmazza a bérletek ára. Jegyek kaphatók a TicketPro országos hálózatában, az interneten, az Egressy Béni Művelődési Központ és Könyvtárban Kazincbarcikán.

Irányított hangtechnika

- Arról gondoskodik a sugárzott hangtechnika, hogy a zene hangjai csak oda jussanak el, ahová kell: a fesztiválozókhoz – tudtuk meg Bátyi Attilától. Az irányított, projektoros hangrendszer azt a cél szolgálja, hogy a hangok ne a környező utcákba, lakóházakra irányuljanak, hanem arra a területre, ahol hallgatják, élvezik a zenét: jelen esetben a Kasza Fesztivál színhelyére, a Kazincbarcikai Sportközpont területére. Ezzel a technikával javul a hangminőség, aminek minden bizonnyal örülnek majd a szórakozók, és csökken a sportközpont környezetének a zajhatása, ami az ott élők komfortérzetét növeli a fesztivál ideje alatt.

Előtte hangpróba

Bátyi Attila arról is beszélt, számos intézkedést vezettek be, hogy augusztus első öt napjában a Kazincbarcikán élők, pihenni vágyók ugyanolyan jól érezhessék magukat, mint a fesztiválon résztvevők. A tavalyi tapasztalatokból tanulva másképp rendezik be a teret. Két szabadtéri színpadjukon, a Coke és az I Love Barcika színpadon minden nap csak éjfélig vannak fellépők. Július 31-én próbamérést is tartanak: a megengedett hangerősség 50 decibel.

Biztonság a fesztiválon

A helyi rendőrkapitányság  és polgárőrség is kiemelten kezeli a rendezvényt, hiszen a szervezők 15 ezer látogatót várnak ide. Fokozott rendőri jelenlét vigyáz a rendre, a közlekedésre; a Csontvári utcát például célirányosítják, azaz oda csak a lakók hajthatnak majd be.

A fesztivál kapuin belül 100 biztonsági őr vigyáz a rendre és gondoskodik róla, hogy a fesztivál írott házirendjét betartsák a látogatók, ne korlátozza viselkedésével senki sem a másik szórakozását. Ezen felül ötven saját rendezőnek is hasonló a feladata. Emellett folyamatos váltásban tíz polgárőr tartózkodik még a programok helyszínén.

Higiénia, egészségügy

A fesztiválozók és kempingezők kényelmét szolgálják a zuhanykabinok, mobilvécék. Éjjel–nappal üzemel majd szakápolókkal az egészségügyi sátor, orvost igénylő balesetekhez pedig azonnal mentőt hívnak. Helyet ad a fesztivál a drogprevenciónak is - miskolci egyetemisták vállalták azt a karitatív feladatot, hogy a fiatalokat felvilágosítsák a drog és AIDS veszélyeiről. Nem feledkeztek meg a környezettudatos hulladékgyűjtés népszerűsítéséről sem, két szelektív hulladékgyűjtő konténert állítanak fel a helyszínen.

Családi kedvezmények

A kazincbarcikai családokat kedvezményekkel várják a Kasza Fesztiválra. Azon kívül, hogy lesz családi sátor is, egy méter alatti, illetve 12 évesnél fiatalabb gyerekek ingyen látogathatják a rendezvényeket. Minden nap 14 óráig ingyen vehetnek részt a kazincbarcikaiak a fesztiválon, szerdán pedig mindössze 400 forintért.

- www.mon.hu -

[2007.07.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még