2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Virga Negra
Pribojszki Quartet
Török Ádám és a Mini
Blues B.R.Others Show
Muddy Shoes

Ismét bluestól hangos Lábatlan városa!

Holcim Arborétum Blues Fesztivál - "Élő környezetben élő zenével"

A július 22-23.-án megrendezésre kerülő blues fesztiválnak idén a lábatlani arborétum ad helyet. Az esemény névadó szponzora a Holcim Hungária Rt. a rendezvény támogatásával szeretné elősegíteni a város kulturális és fejlődését és növelni ismertségét. Az eseményt színvonalas kulturális, képzőművészeti, gasztronómiai és idegenforgalmi programok teszik majd még színesebbé.

Idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő blues fesztivál többek között azt a célt szolgálja, hogy e kellemes és nagymúltú környezetben, értékes zenét hallgatva töltsünk el néhány napot, estét. A rendezvény ötlete Horváth Misitől származik, aki ugyan már Budapesten él, de még mindig gyermeki szívvel kötődik szülővárosához. Tizennégy évvel ezelőtt kezdett el zenélni, majd öt évvel ezelőtt igazi Kuriózumként robbant be a hazai blues elitbe. A szervezőt, Horváth Misit kérdeztük az eseményről.

- Mi a rendezvény célja?
- A célunk a város kulturális rendezvényeinek színesítése és ismertségének elősegítése. Természetesen teret engedünk a kultúra más területeinek is, így kiállítási, bemutatkozási lehetőséget adunk a környékbeli képzőművészeknek, és a gasztronómiának. A célok elérését a páratlan környezeti adottságok önmagukban rejtik, felhívva figyelmünket az élő természet szépségeire, védelmére. A fesztivál szlogenjének megválasztásával is ezt a kapcsolatot kívántuk érzékeltetni: „Élő világ élő zenével”.

- A korábbi évek rendezvényei alapján milyen a zenészek visszajelzése?
- A zenészektől kapott visszajelzések nem egyszerűen pozitívnak mondhatók, hanem bevallásuk szerint még ilyen jól fesztiválon nem érezték magukat, ami további késztetést nyújt az idei év megszervezéséhez.

- Kinek szól elsősorban ez a fesztivál?
- A rendezvénnyel Lábatlan és a környéke apraja-nagyját szeretnénk szórakoztatni. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a rendezvény ingyenes lesz, ami Magyarországon egyedinek mondható. Azon kívül, hogy belépőt nem kérünk el, nagyon fontos szempontunk, hogy a gasztronómiai árak sem lehetnek magasak, mivel az átlag ember számára szeretnénk elérhetővé tenni a kikapcsolódásnak ezt a formáját.
Fesztiválunk, ami egyébként két napot ölel fel, nem hasonlítható a többi zenei fesztiválhoz, mivel itt nem a „porban fetrengős” hangulat kap teret, hanem egy kulturált környezetben létrehozott, abszolút magas színvonalat nyújtani tudó rendezvény, ahova ugyanúgy várjuk a családosokat, és idősebbeket, mint a fiatal korosztályt.

- Hogyan kívánják vonzóvá tenni a helyszínt?
- Az Arborétum alapvetően gyönyörű helyszín, páratlan környezeti adottságokkal rendelkezik. Hangsúlyt fektetünk a látványra, így igényes sörsátrak, bódék felállítását tervezzük a vendégek kényelmes, színvonalas kiszolgálásához; napernyők felállítása, ami hűsítő árnyékként szolgál a szabadtéri színpad előtti fedetlen nézőtéren ücsörgőknek; medence a kicsiknek, zuhanyzó a nagyoknak, és sok-sok meglepetés.

- Milyen zenei program várja a fesztiválra ellátogatókat?
- A fesztiválon a következő hazai, élvonalbeli együttesek előadók lépnek fel: A pénteki, első napon a Pribojszki Quartett – a nemzetközileg is elismert szájharmonikás Pribojszki Mátyás vezetésével, a budapesti Muddy Shoes együttes Fekete Jenő vezetésével, a lassan négy évtizede pályán lévő Török Ádám és a Mini együttes, továbbá a szegedi Blues B.R.Others – a név alapján következően a Blues Brothers filmekből ismert zenével és fazonnal. A szombati, második napon a házigazdának számító Virga Negra együttes az énekes Kiruval és a tehetséges szegedi Tóth-Bagi Csaba gitárossal kibővítve, a budapesti Benkő Zsolt Group, a Takáts Tamás Dirty Blues Band, valamint a soproni ifjú énekes-gitáros tehetség, Long Tall Sonny és csapata a Wild Cow együttes. Ők a rock and rollhoz közelítő, blues alapú pörgős zenét játszanak. Long Tall Sonny tavaly még Little Sonny néven szerepelt, de azóta már „kinőtte” magát.

[2005.07.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még