2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Szegedi Szabadtéri Játékok
[2007. július 6. - augusztus 20. ]

Rudolf a Dóm téren

Az amerikai kontinens két prominens szerzője, Frank Wildhorn és Jack Murphy tavaly bemutatott műve, a Rudolf- történet új feldolgozása látható majd a Dóm téren.

A Budapesti Operettszínház és a Szegedi Szabadtéri Játékok koprodukciójában készült előadás igazi kuriózum, hiszen aktív, közös munkában formálódott a történet és a muzsika, a szerzők, a bécsi producerek és a magyar előadás rendezője, Kerényi Miklós Gábor együttműködésében.
A zeneszerző, Frank Wildhorn, a Broadway keresett szerzőjének Jekyll és Hyde című musicalje nem csupán New Yorkban és a világ számos más részén, de Budapesten is hatalmas siker volt néhány évvel ezelőtt. 1999-ben három darabja is futott párhuzamosan New York legnagyobb színházaiban.

A darab szövegkönyv írója, Jack Murphy az utóbbi időben számos Wildhorn-mű szövegkönyvét készítette. Jelölték már Tony díjra, s maga is foglalkozik zeneszerzéssel. Legnépszerűbb musicaljei; a Swing, a The Civil War és a Silver Dollar.

Rudolf és Mária románca

A darab története nem ismeretlen a magyar közönség számára: Habsburg Rudolf trónörökös és Vetsera Mária szenvedélyes, romantikus és tragikus véget érő kapcsolatát meséli el, drámai muzsikával és hatalmas slágerekkel.

A ifjú Rudolf abban a pillanatban ismerkedik meg a fiatal bárónővel, amikor minden összeomlani látszik körülötte. Apjával, Ferenc József császárral egyre nyilvánvalóbb kibékíthetetlen politikai és emberi ellentéte, mindenütt besúgók veszik körül, feleségével boldogtalan a kapcsolata, s a magyarok ráadásul tőle várják a Monarchia válságának megoldását. Rudolf csapdában érzi magát, képtelen túllépni saját korlátain – és megváltásként érkezik életébe a mindent elsöprő érzelem. A titkos viszony persze nem kerüli el a nagy manipulátor, Taaffe miniszterelnök figyelmét sem, aki ettől a perctől kezdve esküdt ellenségként igyekszik megakadályozni Rudolf politikai és magánéleti boldogulását.

Hiába ismerjük a történelemkönyvekből a drámai befejezést Mayerlingben, az utolsó pillanatig úgy tűnik: a szerelem végül mégis győzni fog.

Az előadás címszerepében a Budapesti Operettszínház két nagyszerű művészét láthatja majd a szegedi közönség; Rudolfot Dolhai Attila és Mészáros Árpád Zsolt alakítják majd, a fiatal Vetsera Mária szerepében pedig Vágó Bernadett és Vágó Zsuzsi lesz látható.További főszereplők: Bereczki Zoltán, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Szabó P. Szilveszter, Siménfalvy Ágota, Földes Tamás, Nádasi Veronika, Németh Attila.

-nagy-

[2007.08.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még